Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediye bünyesinde gerçekleşen Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda görev yapan eğitmenlerle biraraya geldi. Yıl boyunca devam eden kurslarda yapılanlar ve yapılabileceklerin görüşüldüğü toplantıya 21 farklı branşta eğitim veren 34 eğitmen katıldı. 

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgisini gören Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda görev yapan eğitmenler düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Kurs merkezi içinde gerçekleşen toplantıda kurslarda yapılanlar ve yapılabilecekler konuşuldu. Başkan Atila, Bornova Belediyesi’nin klasik belediyecilik anlayışı içinde görevlerini yerine getirirken, kentin sosyal kültürel ve ekonomik alanlarında da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 

Hobi ve Beceri Edindirme kurslarının insanların hayatlarına dokunan ve onlara farklı deneyimler kazandıran bir alan olduğuna dikkat çeken Atila, “Bu kurslar ve sizler sayesinde engelli bir bireyimizin hayata nasıl tunduğunu gördük. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat ve spor faaliyetleri ile hayatlarını disipline ederek bunları başarıya dönüştürdüklerini gördük. Ve görmeye devam ediyoruz. Sizler bi kişiye dokunduğunuzda onların hayatında bambaşka bir geleceğe yol açabilirsiniz. Gösterdiğiniz destekler için çok teşekkür ederiz” dedi. 

21 dalda 2039 kişi eğitim görüyor

Yıl içinde 2 dönem halinde gerçekleşen Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda bu dönem 21 farklı branşta eğitim veriliyor. Her yaştan Bornovalının katılabildiği kurslardan 2018-2019 kış döneminde 2 bin 39 kişi yararlanıyor. Bornova Merkez’ de bulunan Engelliler Merkezi, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisler, Cumhuriyet Evi ile Mevlana, Pınarbaşı, Naldöken ve Altındağ Kültür Merkez’i olmak üzere 7 farklı yerde gerçekleşen kurslarda 34 eğitmen görev yapıyor.