Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Kurban Bayramı öncesinde mesai arkadaşlarıyla bayramlaştı. Önce Temizlik İşleri, ardından Fen İşleri Şantiyesi ve Büyük Park'taki Kültür Merkezi'nde bir araya geldiği çalışanlarına seslenen Başkan İduğ, "Sizlere ihtiyacımız var. Bornova'yı birlikte büyüteceğiz" dedi. Başkan İduğ, eski bayramları hatırlatarak tek tek tokalaştığı çalışanlarından geleneklerini sürdürmelerini istedi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Ramazan Bayramı öncesinde mesai arkadaşlarıyla bayramlaştı. Belediye çalışanlarıyla önce Temizlik İşleri, ardından Fen İşleri Şantiyesi ve Büyük Park'taki Kültür Merkezi'nde biraraya gelen Başkan İduğ, tüm personelin tek tek elini sıktı. Başkan İduğ'a Bayramlaşma törenlerinde, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Disk Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç ile Belediye İş 6 Nolu Şube Başkanı Veysel Aygiray eşlik etti.

Bornova'yı birlikte büyüteceğiz

2.040 kişiyle bayramlaşmanın kendisi için büyük onur olduğunu söyleyen Başkan Mustafa İduğ, "Bornova Belediyesi'ni çok daha fazla büyütüp, iyi işler yapacağız. Çünkü ilçemizin büyümeye ihtiyacı var. Nüfus 500 bin ama günlük 1 milyon insan yaşıyor. Bütün planlama hesaplarını buna göre yapmak lazım. Bunları yapabilmek için de elbette sizlere ihtiyacımız var. Sizlerin de verimli olmanız için iyi koşullarda çalışmanız gerekiyor.  Göreve seçildiğimiz andan itibaren tüm personelin maaşlarıyla ilgili iyileştirmeleri yaptık. Başta temizlik işleri olmak üzere fiziki çalışma şartlarının düzeltilmesi gereken yerler var. Sıra buralarda" diye konuştu.

Eğitimlerle gelişiminize katkı koyacağız

Büyümenin sadece para ve projelerle olamayacağını vurgulayan Başkan Mustafa İduğ, "Çözmemiz gereken sorunlar ve halkımızın beklentilerini var. Bunlara ancak sizlerle karşılık verebiliriz. Çok yetenekli arkadaşlarla çalıştığımımızı düşünüyorum. Bu yetenekleri öne çıkarmak için eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerden çok keyif alacaksınız. Çünkü insan öğrendikçe, paylaştıkça daha mutlu olur" dedi.

Bayram geleneklerimizi sürdürelim

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm çalışanların bayramını  kutlayarak, "Bayram bizim geleneklerimize göre birlik, beraberlik, dayanışma ve yaşlıları ziyaret etmedir. Ben 1962 doğumluyum. Hepimiz geçmişte bayramlarda heyecan ve mutluluk içinde günler yaşadık. Anne ve babalarımızla, büyüklerimizle, ailelerimizle bu anlamlı günleri birlikte geçirdik. Bu güzel gelenekleri yaşatmak çok önemli. Ailelerinizle birlikte  daha nice yıllar inşallah güzel bayram günlerini birlikte geçirmenizi dilerim. Kurban Bayramınız kutlu olsun"diye konuştu.

Sendika temsilcilerinden övgü

Disk Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, Dr. Mustafa İduğ'un göreve gelir gelmez sendikalarını ve şantiyeleri ziyaret etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bornova Belediyesi yaptığımız toplu iş sözleşmesi ile kadın dostu bir belediye olduğunu kanıtladı. Türkiye'de ilk kez kadın işçiye ayda bir gün kendi belirleyecekleri günde yasal ücretli izin verildi. Ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde resmi izinli sayıldılar. Doğum yapan kadın işçiye yasadan kaynaklanan toplam izinlerin üzerine 8 haftalık yasal izin verildi. Burada insiyatif gösteren  tüm belediye çalışanlarına öncelikle teşekkür ediyorum. Daha eşit, özgür, adil bir ülkeyi birlikte inşa edebileceğimiz mutlu yarınlar ve iyi bayramlar diliyorum" dedi.

Belediye İş 6 Nolu Şube Başkanı Veysel Aygiray, imzaladıkları toplu sözleşmeleri hatırlatarak şöyle konuştu: Belediye başkanımız hep emekten, emekçiden yana hareket etti. Böyle olduğu sürece hep yanında alacağız. Emekçi arkadaşlarımıza bu imkanı Mustafa İduğ'a ve ekibine çok teşekkür ederim. Kurban Bayramı'nı en sağlıklı şekilde, huzur içinde geçirmenizi diliyorum.