BUCA Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçede öncelikli olarak trafik sorununa eğileceklerini söyledi.

İzmir'in Buca ilçesinde, geçen 31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanı seçilen Erhan Kılıç, üzerinde büyük bir sorumluluk, sırtında ciddi bir yükün olduğunu söyledi. Buca'nın birçok sorununun bulunduğunu ve yapacakları projelerle onlara çözüm bulacaklarını dile getiren Başkan Kılıç, "Trafik sorununa karşı lokal çözümler üreteceğiz. Bunu da Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yapacağız. Karmaşadan kaynaklı trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmaya ve trafikte geçen süreyi en aza indirmeye çalışacağız. Bu kapsamda kavşak, sinyalizasyon düzenlemeleri gibi bazı çalışmalar yapılacak. Teknik imkanlar el verdiği yerde battı- çıktı veya kavşak düzenlemeleri olacak. 1 yıllık süreç içerisinde Buca trafiğinde güzel dokunuşların faydasını göreceğiz" diye konuştu.

'KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİL'

Belediye başkanlığının çok zor olduğunu ama  iyi bir sistem oturtulduğu takdirde, iyi bir ekip ve iyi bir bütçe ile çok güzel işler çıkarılabileceğini söyleyen Erhan Kılıç, "Biz de güzel bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Ekibimiz de güzel bir şekilde çalışmaya başladı. Bu konuda gerçekten iyi ve koordineli şekilde çalışılıyor. Ekip arkadaşlarım çok iyi, bu konuda şanslıyım. Biz iyi bir beş yıl geçireceğiz" dedi. İlçedeki belediye meclisi üyelerinden de faydalanacaklarını, katılımcı bir anlayışla belediyeyi yöneteceklerini kaydeden Kılıç, "Katılımcı belediyecilik anlayışını ilçede hakim kılacağız. Bu ekibin yaratacağı o sinerjiyi iyi kullanıp, iyi kanalize ederek kafamızdaki yaşanılabilir Buca hayaline ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Kolay bir süreç değil" diye konuştu. Çöp toplamak, park ve bahçeler gibi çalışmaları vatandaşlara 'proje' diye sunmadıklarını ifade eden Erhan Kılıç, şunları söyledi:

"Bu işler belediyenin asli görevleri. 'Çöpler toplanmıyor, parklarımız bakımsız veya yollarda çukurlar oluştu' gibi problemlerin olmadığı Buca'yı yakın bir sürede hayata geçireceğiz."

'YENİ PLANLAMALAR YAPACAĞIZ'

Her gittikleri mahallede imar sorununun karşılarına çıktığını da anlatan Erhan Kılıç, "Şu ana kadar ıslah imar planları ile Buca'da kentleşme oluyordu. Biz taşın altına elimizi koyacağız, yeni planlamalar yapacağız. Vatandaşları mağdur etmeden, depreme dayanıklı, konforlu yaşam alanları oluşturmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm de önceliklerimiz arasında" diye konuştu.

'KAN BAĞIM OLAN HİÇ BİR AKRABAM ÇALIŞMIYOR'

Göreve gelirken kendi ekibini de oluşturduğunu açıklayan Kılıç, "Belediyede kan bağım olan hiçbir akrabam çalışmıyor. Görevlendirmelerimde liyakata bakıyorum. Ekip arkadaşlarımın hepsi, liyakat sahibi insanlar. Hepsi üniversite mezunu. Alanlarında uzmanlaşmış, genç ve dinamik bir kadro. Ayrıca bizim tecrübelerinden faydalanacağımız isimler de var" dedi.

'MÜDÜRLERİN ARAÇLARINI KALDIRDIK'

Belediyenin borcunun bulunduğunu, tasarruf için tedbirler aldıklarını anlatan Başkan Kılıç, şöyle dedi:

"Belediyeyi orta vadede ancak toparlarız. Bir takım tedbirler aldık. Örneğin her müdürün araç ve şoförü vardı. Bunu havuz sistemine çevirdik. İhtiyacı olan müdür, havuzdan araç alacak. Bununla birlikte aylık 150- 200 bin liraya yakın tasarruf sağlayacağız. Personel bizim için önemli. Onların mağdur olmaması için maaşları düzenli yatıyor. Ancak çalışmayan personele karşı gerekli tedbirleri de alacağız. Burası hiçbirimizin çiftliği değil. Hepimiz çalışmak zorundayız. Yeterli verim alınamıyorsa bir personelden, gereği yapılır. Hakkını veren, emeği ile mücadele eden personelin de başımızın üzerinde yeri var."

'KAYNAKLAR'DAKİ TALANI DURDURACAĞIZ'

Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi'nde bulunan ormanlık arazilerde ruhsatsız yapıların bulunduğuna dikkat çeken Başkan Erhan Kılıç, "Kaynaklar İzmir'in akciğerleri konumunda. Metropolde kalmış bir iki yeşil orman alanlarından biri. Fakat yıllardan beri burada ciddi anlamda bir arazi talanı yapılıyor. İmar affı süresi 2017 yılının son ayıydı ama insanlar hala burada bina yapıyor ve imar affından faydalanmaya çalışıyorlar. Geldiğimiz günden beri burada günlük olarak hava fotoğrafları almaya başladık. Bu talana izin vermeyeceğiz. Buca Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa, onu yapacağız. Talanı engelleyeceğiz. Burada herkes bir şey yapmaya kalkarsa, orman kalmaz. Bunun önünü alamayız. Diğer türlü plansız bir kent oluşur. Sonrasında gelip 'Burada bir fiili durum oluştu' diye kimsenin bir şeyleri belediyenin üzerine yıkma hakkı yok. Bu nedenle artık Kaynaklar, Kaynaklar olarak kalacak" dedi.

İlgi alanlarından da bahseden Kılıç, kayak yaptığını, yüzdüğünü ve bilardo oynamayı sevdiğini söyledi. (Umut KARAKOYUN/DHA)