Çınarlı Üç Fidan Rekreasyon Alanı’nda verilen iftar yemeğine Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyesi Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da yer aldı. 

BİRLİK, KARDEŞLİK, DAYANIŞMA GÜÇLENDİ

Vatanı uğruna can veren aziz şehitlerin ve gazilerin şükranla anıldığı iftar yemeği öncesi Başkan Pekdaş, bütün masaları gezerek davete katılan şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla sohbet etti. Onlarla tek tek ilgilenen Pekdaş, bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okunan ezanın ardından tüm davetiler hep birlikte Konak Belediyesi’nce ikram edilen iftar menüsüyle oruçlarını açtı. Başkan Pekdaş, Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofralarının birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini söyledi. Önceki gün yaşanan sel felaketiyle ilgili üzüntülerini de dile getiren Başkan Pekdaş, “Siyasal, ekonomik ve sosyal olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bizler dayanışma içinde, aydınlık yarınlara inanarak bu sorunları çözmek zorundayız ve bu irade biz de fazlasıyla var” dedi.

BAŞKAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

İftar davetine katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru yemek sonrası Başkan Pekdaş’a desteklerinden ötürü plaket verdi. Gökmen, kendilerini bu yıl da unutmayarak böylesi anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirdiği için Başkan Pekdaş’a tüm dernek üyeleri adına teşekkür etti.