İzmir’in yükselen değeri Bayraklı, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. 2009 yılından itibaren Bayraklı Belediyesi’nin fiziki yatırımlarıyla çehresi değişen ilçede esnaf sayısı da hızlı artış gösterdi. 2014’te 2 bin 698 olan esnaf sayısı, 2015’te 3 bin 209, 2016’da 3 bin 706’ya yükseldi. Bu rakam bu yılın temmuz ayı itibariyle ise 4 bin 720 olarak kaydedildi. Böylece son 3 yılda esnaf sayısında önemli bir artış gerçekleşti.

 

AYNI GÜN RUHSAT

Öte yandan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri esnafların iş yerlerinde ruhsatlandırma uygulaması da yapıyor. İş yeri açmak isteyenler ilk olarak belediyeye başvuruyor. Belediye ekipleri ücretsiz keşif yapıyor. Eğer mekan iş yeri açmaya uygun, evraklarda da herhangi bir eksiklik yoksa aynı gün ruhsatlandırılıyor.

 

YATIRIMCILAR BAYRAKLI’YA GELİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki esnaf sayısının her geçen gün artmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, “Bayraklı kentin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yatırımcılar ilçemize geliyor. Esnaf sayımız da her geçen gün artıyor. Esnafımız ve yatırımcılar için her türlü kolaylığı belediye olarak sağlıyoruz. Ülkemizin genel durumuna baktığımızda bu artış gerçekten sevindirici. 2009’dan bu yana belediyemizin yatırımlarıyla ilçemizde gözle görülür değişiklikler oldu. Olmaya da devam ediyor” dedi.