Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) Bornovalı çocukları ve gençleri geleceğe hazırlamaya devam ediyor. BELGEM'in 5 ayrı merkezinde 3,4,5,6,7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik bahar dönemi İngilizce kursları başladı. İngilizce kurslarından toplam 1283 öğrenci yararlanmaya başlarken, 26 Şubat Salı günü de BELGEM sosyal etkinlik atölyeleri başlayacak. 2018 yılında BELGEM'den eğitim alan öğrenci sayısı 6 bin 235'e ulaştı.

Bornova Belediyesi, eğitimi destekleyerek gençlerin gelecek hayalerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. BELGEM'de 2018 yılında eğitim gören öğrenci sayısı 6 bin 235'e ulaşırken, yeni kurslar da devam ediyor. Bornova Belediyesi'nin geçtiğimiz hafta başlayan bahar dönemi İngilizce kurslarından 1283 öğrenci yararlanmaya başladı. BELGEM Merkez, Altındağ Kültür Merkezi, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Cumhuriyet Evi, Evka-4 ve Pınarbaşı Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak verilen kurslar 24 Mayıs 2019'a kadar devam edecek.

Ayrıca iki yıldır BELGEM'in Çamdibi'ndeki merkez binasında başlatılan sosyal etkinlik atölyelerinin bahar dönemi de başlayacak. Ortaokul 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen atölyeler 26 Şubat 2019 Salı günü 125 öğrenciyle başlayacak. Haftada iki gün olarak planlanan atölye çalışmaları matematik, fen, dil, drama başlıklarında yapılacak ve 22 Mayıs 2019'a kadar sürecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalı çocukların ve gençlerin daha iyi eğitim almaları ve kendi geleceklerini istedikleri gibi inşa etmeleri için eğitime destek verdiklerini belirterek, "En büyük desteği de BELGEM aracılığıyla verdik. 3. sınıftan 12. sınıfa kadar her kademede kurslarımız, çeşitli eğitim programlarımız ve etkinliklerimizle gençlerimizi destekledik. Bu eğitimlerden yararlanan öğrenci sayımızın geçtiğimiz yıl 6 bini geçmesi en büyük gururumuz oldu. Daha güzel bir gelecek için çocuklarımıza güveniyoruz" dedi.