Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları kapsamında düzenlenen yaz kursları çocukların ilgi odağı oluyor. Bornova Merkez Kurs Binası'nda gerçekleşen seramik eğitimleri, miniklerin hayal dünyalarını geliştirirken, yaptıkları çalışmalar da göz dolduruyor.

Bornova Belediyesi'nin vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmesi ve meslek sahibi olmaları için gerçekleştirdiği kurslar yaz döneminde de büyük ilgi görüyor. Özellikle okulların yaz tatiline girmesini fırsat bilen minikler, kurslara katılarak boş zamanlarını değerlendiriyor. Bornova Merkez Kurs Binası'nda düzenlenen seramik kursuna katılan 7-17 yaş arası 60 çocuk toprağı sanat eserlerine dönüştürüyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen kurslara katılan minikler çamurundan oluşturdukları figürler ile yaratıcı çalışmalar gerçekleştiriyor. Eğitimlerde seramik çamurunu yoğurup parçalara ayıran çocuklar, hayal ettikleri hayvan, meyve ve eşyaların figürlerini şekillendiriyor. Daha sonra kuruyan figürler fırında pişiriliyor ve boyama işlemi yine çocuklar tarafından yapılıyor. Öğrenirken eğlenmenin keyfini yaşayan kursiyerler mutlu olduklarını da dile getiriyor.