EGE MECLİSİ -Buca Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzhemier Günü nedeniyle Uluslararası Lions Dernekleri 118 –R Yönetim Çevresi ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile hazırlanan "Alzheimer'ı Unutmadık" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik Alzheimer hastalığı üzerinde olumlu etkisi olan Tai Chi dansı gösterisiyle başladı. Dans gösterisine CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık’da katıldı.
Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik “Alzheimer’den Korunma Yöntemleri” konulu panelle devam etti. Panele katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tıbbın çaresiz kaldığı hastalığa karşı farkındalığını arttırmak için belediye olarak sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Çözüm önerilerinin kendilerine iletilmesi halinde proje haline getirerek destek vereceklerini belirten Başkan Piriştina’ya desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.
Panelin konuşmacıları Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Onursal Başkanı Dr. Aysel Gürsoy ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Doç. Dr. Nil Tekin, Alzheimer’ın belirtileri, teşhisi ve yaşam sürdürme koşullarını değerlendirdi. 65 yaşından sonra 25, 80 yaşından sonra ise her 3 kişiden birinde görülen hastalık karşısında bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Dr. Aysel Gürsoy, ekonomik ve sosyal boyutu çok ağır olan hastalık için bakım sigortasının oluşturulması gerektiğini vurgulardı. Dr. Gürsoy, korunma yönetimi olarak, her gün tanımadığımız birisiyle 10 dakika konuşmayı, şarkı sözü ezberleyip, kitap okumayı, her gün farklı güzergah kullanarak eve gitmeyi ve egzersiz yapmayı önerdi.