Yaşamın tamamının bir eğitim süreci olduğunun altını çizmek için eğitim yatırımlarının merkezine sadece çocukları değil her yaştan vatandaşı koyan Buca Belediyesi, çocuklar ve yetişkinler için açtığı hobi, sanat ve meslek kursları ile binlerce Bucalıya eğitim imkanı sunuyor.

Bucalılar, Evka -1 ve ÇamlıkuleSemtevleri ile Güzel Sanatlar ve Şirinyer Kadın Aktivite Merkezlerinde düzenlenen kurslarla yetenekleri doğrultusunda boş zamanlarını değerlendirme imkanına kavuşuyor. Çocuklar ve yetişkinler olarak 2 grup altında; bağlamadan gitara, modern danstan zumbaya, takı tasarımından ahşap boyamaya kadar 26 ayrı dalda faaliyet gösteren kurslar.

Ayrıca yaz tatillerinde Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Çamlıkule Kültür Merkezi’nde 7 – 14 yaş arası çocuklar için açılan ücretsiz keman, gitar, resim, tiyatro, İngilizce ve bağlama kurslarından her yıl 1000’in üzerinde çocuk yararlanıyor.

10 bin 72 kursiyer 

Buca Belediyesi’nin ilçede yaşayan vatandaşların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmelerini ve yeni hobiler kazanmalarını sağlamak amacıyla açtığı hobi ve sanat kurslarından bugüne kadar 7 bin 295 Bucalı eğitim alarak yepyeni meziyetler kazandı.

Hobi kurslarının yanında yeteneklerini geliştirip, yeni bir meslek edinmek isteyenler için meslek edindirme kursları da hayata geçiren Buca Belediyesi, kuaförlük, aşçılık, takı tasarımı, bilgisayar destekli muhasebe gibi kurslarla 2 bin 777 vatandaşa ulaştı. 

2 bin 334 öğrenciye ders desteği

7’den 70’e her yaştan Bucalınınfaydalanabileceği kurslar kapsamında öğrencilere yönelik eğitim desteği faaliyetlerini de aralıksız sürdüren Buca Belediyesi, 3 yıllık süreçte 2 bin 334 öğrencinin derslerine katkı sağladı.