Buca’nın tarihi çınarları Yaşlılar Haftası’nda Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde hizmet veren Pembe Köşk restoranda bir araya geldi. Aileleri Buca’nın ilk yerlileri olan doğma büyüme Bucalı 65 yaş üstü vatandaşlara Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da ev sahipliği yaptı.

Zihinlerindeki anıları ve ellerindeki Buca tarihine ışık tutan fotoğraflarla derin sohbetlere dalan vatandaşlar Buca’nın genç ve dinamik Başkanı Piriştina’ya da çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Buca Belediyesi’nin kafe ve restoranlarında 65 yaş üzeri Bucalılar için başlatılan ücretsiz ve sınırsız çay ikramı projesiyle masaları şenlenen tarihi çınarlara seslenen Başkan Piriştina, “Buca’nın tarihine tanıklık etmiş, sevinci, hüznü yaşamış büyüklerimizle mesaimizi arttırmak için böyle bir kampanya yaptık. Fikirlerinizden yararlanmak için ufak bir bahane yarattık. Buca’nın geçmişini bilenlerle geleceğini konuşmak istiyor ve tüm büyüklerimizi Belediye tesislerine bekliyoruz” diye konuştu.

Buca’nın büyüklerine, derin ve keyifli sohbetlere sahne olan çay partisinin ardından Nutuk kitabı hediye edildi.

Buca’nın yıllanmış değerleri, aile büyüklerinin 1926 yılında Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi önünde çektirdiği fotoğrafı canlandırıp, aynı yerde hep birlikte fotoğraf çektirdi.