İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark 3’nolu holde 10.’sunu düzenlediği Kadın Festivali’nde yer alan Güzelbahçe Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü.

Güzelbahçe Belediyesi’nin semtevlerindeki kurslara katılan kadınların el emeği göz nuru sergilenip satışa sunulduğu standı gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgenve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Belediye standında balık ağı yapan kadınların çalışmasını inceleyen Muharrem Erkek, el emeklerini sergileyen Güzelbahçeli kadınları kutlayarak, teşekkür etti. Ardından belediye standında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan, kadınlara karanfil dağıttı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşi Nilüfer İnce kadınların sergiledikleri ürünleri inceledi, stantlardan ürün satın aldılar. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kadın emeğin değerlendirilmesi, kadınlarımızın ekonomik açıdan güçlenmesi, sosyal ve toplumsal yaşamda erkeklerle eşit olarak yer alabilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Standa gelen kadınlara üzerinde “Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun” yazan karanfil dağıtan Başkan İnce, “8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler dizmek değil, kadın hakları, kadın-erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar” dedi.

Sandığa geleceğinizi düşünerek gidin

Atatürk’ün Türk kadınına yıllar önce verdiği hakların geri alınmak istendiğine de dikkat çeken Başkan İnce, “Atatürk devrimleri ile kadınların sosyal, kültürel alanlarda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Cumhuriyetin kurulması ile kadınlarımız, bilim dünyasında, yükseköğrenimde, meslek sahibi olmada, kamu alanlarında, iş yaşamında rahat ve emin adımlarla çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmıştır. Kadınlarımız bu haklarını korumak için çalışmaktadır. Bize düşen görev kadınlarımızın yanında yer almak, onlara bu haklı mücadelelerinde destek olmaktır. Bu nedenle bu ay içinde gerçekleşecek seçimde kadınlarımız Atatürk’ün kazandırdıklarını ve cumhuriyetimizi düşünerek sandığa gitmeli ve oyunu ona göre kullanmalı” diye konuştu.

Festival 10 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

Fabrika işçilerini ziyaret etti

Aralarında CHP İlçe Başkanı, Meclis Üyesi Adayları ve Eşi Nilüfer İnce’nin de olduğu bir grupla kadın işçilerin yoğunlukta olduğu Güzelbahçe’de bulunan tekstil fabrikasını ziyaret deden Başkan İnce kadınların günün kutladı, karanfil verdi.