Buca’yı Ramazan heyecanı sardı. Buca Belediyesi bir ay süresince farklı mahallelerde kuracağı iftar sofraları ile Ramazanın bereketini 20 bin Bucalı ile paylaşacak. Buca’da ilk iftar 16 Mayıs Çarşamba günü Kasaplar Meydanı’nda kurulacak 1000 kişilik sofrada yapılacak. İlk iftarda Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu gösterisi yer alacak.

Ramazan ayının manevi iklimi ve atmosferi Buca’nın meydan ve alanlarında coşkuyla yaşanacak. Buca Belediyesi 16 Mayıs’ta başlayacak Ramazan öncesi hazırlıklarını tamamladı. Buca’da Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam farklı bir mahallede olmak üzere kurulacak iftar sofralarında toplam 20 bin kişi oruç açacak.

Buca Belediyesi tarafından ay boyunca 47 mahallede 65 noktada kurulacak iftar sofralarına mini tasavvuf müziği konserleri de eşlik edecek. 

İLK İFTAR KASAPLAR MEYDANI’NDA

16 Mayıs Çarşamba günü Kasaplar Meydanı’nda düzenlenecek ilk iftar sofrası ile başlayacak Ramazan ayı etkinlikleri tüm ay boyunca ilçenin dört bir köşesinde devam edecek. Kasaplar Meydanı’nda düzenlenecek “Hoş geldin Ramazan” eğlencesinde tasavvuf müziğinin muhteşem tınıları ile keyiflenecek olan Bucalılar, Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu’nun gösteri ve konseri ile Bucalıların Ramazan ayını keyifle yaşaması sağlanacak.(Buca Belediyesi Basın Bürosu)