60 ilden 850 sporcunun katıldığı Gençler Judo Türkiye Şampiyonası'nda birbirinden başarılı sonuçlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Bu başarılı sonuçların ardından şampiyonada madalya alan 6 sporcunun yanı sıra, geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nın üçüncüsü Dilan Doğan'la birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 7 sporcusu Milli Takım kadrosuna dahil oldu.

 

Altın adam Ahmet


+100 kiloda tatamiye çıkan Ahmet Yıldırım, tüm rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Büyükşehir Belediyesi adına yarışan sporculardan 60 kiloda İbrahim Şimşek, 44 kiloda Çiçek Akyüz ve 52 kiloda Çiçek Tatar gümüş madalya kazanırken, 52 kiloda Habibe Vardar ve 63 kiloda Ebru Uzunkaya ise bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Gençler Türkiye Judo Şampiyonası'nda başarılı sonuçlara imza attıklarını belirten Antrenör Mesut Kapan, “5 sıklette toplam 6 madalya kazandık. Judoda altyapılarda iyi bir marka olduğumuzu tekrar kanıtladık. Bu 6 sporcumuz aynı zamanda milli takım kadrosuna dahil oldular.  Bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na ve kulüp yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.