Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Bozyaka’da bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’yle, Limontepe ve Cennetçeşme semt merkezleri’nde başlayan bu uygulama, ailelerin yanı sıra çocukların da beğenisini kazandı. 

 

Sosyalleşmelerine katkı koyuyor


Haftaiçi mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetleri, eğitim çalışmaları ile belediyenin düzenlendiği etkinliklere katılan kadınlar, çocuklarını oyun odasına bırakıyor. Çocuklara, uzman eğitmenler eşliğinde anaokulu müfredatına uygun atölye çalışmaları yapılıyor. Çocukların aldıkları eğitimler sayesinde sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenerek topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi amaçlanıyor. Ayrıca aileler de istedikleri zamanda çocukları ile ilgili yetkililerden bilgi alabiliyor

Çocukların gelişimine önem veriyoruz

Geçen yıl toplam 350 çocuğun yararlandığı çocuk oyun odalarına ilgi her geçen gün artarken, sömestr bitiminden sonra atölye çalışmalarının tekrar başlayacağı ifade edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da oyun odalarını vakit buldukça sık sık ziyaret ederek, çocukların erken yaşta aldığı eğitimin önemine dikkat çekti. Çocukları çok seven Başkan Selvitopu, diğer semt merkezlerinde de çocukların oyun odalarından yararlanması için gerekli çalışmaların başladığını ifade etti.