Belediye önünde toplanan yaklaşık bin işçi ve sendika temsilcileri, hem yerel seçimlerin yıl dönümünü hem de Başkan Akpınar’ın doğum gününü kutladı. 
Karşıyaka Belediyesi’nin farklı birimlerinde görev yapan işçi ve memur yaklaşık bin çalışan ile sendika temsilcileri hizmet binası önünde buluştu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a sürpriz yapan işçiler “Emekçinin Dostu Hüseyin Mutlu”, “Hak Hukuk Adalet”, “Eski Mahkumlar Sana Minnettar”, “Hak Veren Hak Bulsun” yazılı dövizler taşıdı, sloganlar attı. Buluşmanın sonunda pasta kesildi. Çalışanlar, Başkan Akpınar’la bol bol fotoğraf çektirdi. 
Çalışanlarının sürpriz ziyareti ile şaşkınlık yaşayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Tüm çalışanlarıyla mutlu bir belediyeyiz. Bunu kimse bozamayacak. Yerel seçim öncesi çalışanlarımıza verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. İlk günden bu yana, hiç birinizi birbirinizden ayırt etmeden çalıştım. Alın terinizi elimle sildim, emeğinize sahip çıktım. Benim için, adı ‘çalışan’ soyadı ‘ahlaklı’ olan herkesin başımın üzerinde yeri vardır. Mutluluğumuzu çekemeyenlere, aramıza fitne sokanlara geçit vermeyeceğiz. Haktan ve halktan yana belediyecilik yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
“Emek ve emekçinin yanındayız” 
Başkan Akpınar, “Emek ve emekçinin yanında olmak benim yaşam biçimimdir. Yeni taşeron yasasında, eski mahkumları sözleşmenin dışında bıraktılar. Bunun ‘eşitlik’ ilkesine aykırı olduğunu dile getirdik. Gösterdiğimiz bu tavır üst makamlarda da karşılık buldu ve bu durum düzeltildi. Yanlıştan dönenlere teşekkür ediyorum. Her şey, yoksulluk içinde, evlatları için eve ekmek götürmeye çalışan işçilerimiz için. Beni bu yoldan hiçbir güç ayrı koyamaz. Ben yalnız yürümüyorum. Binlerce yoldaşımla daha uzun yıllar birlikte olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  (İHA)