KARŞIYAKA Belediyesi, eski dönem milletvekillerinden ve Karşıyaka'nın simge isimlerinden Kemal Vatan'ın ismini, Fikri Altay Mahallesi'nde yeni düzenlenen parka verdi.

İsim verme törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İlhami Yıldız, eski milletvekilleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. İsim tabelasının açılmasının ardından park gezildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Fikri Altay, Karşıyaka'nın en güzel ve en temiz mahallelerinden biri. Böyle güzel bir mahallede, ülkemize ve kentimize hizmeti geçmiş bir insanın ismini ölümsüzleştirmek son derece önemli. Çünkü Karşıyaka bir vefa kentidir. Kente iz bırakanları yaşarken önemsiyor ve değer veriyoruz. Kemal Vatan onlardan biri. Kendisine şükran borçluyuz" dedi.

Karşıyaka'nın simge isimlerinden, eski milletvekili Kemal Vatan ise "Çocukların cıvıl cıvıl ortamlarda oynadığı, büyüklerin ise ağaçların gölgesinde dinlendiği bu güzel parka ismimi veren Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a çok teşekkür ederim. Bana ve aileme çok büyük bir onur yaşattı. Bugüne kadar ilçemize güzel yatırımlar, örnek projeler kazandırdı. Bundan sonraki yaşantısında da başarılar dilerim" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İlhami Yıldız da hizmetleri ve ilçenin önemli isimlerine gösterdiği vefa duygusu için Başkan Akpınar'a teşekkür etti. (DHA)