İZMİR'de, Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'nun İl Başkanı Veysel Şahin, oy dağılımlarını incelediklerini ve parti tabanının tercihini ittifak adaylarından yana kullandığını gördüklerini söyledi. Büyükşehir ve ilçelerde herhangi bir kaçağın olmadığını söyleyen Şahin, teşkilatlara, verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

İzmir'de yalnızca 5 ilçede belediye başkan adayı çıkaran, 25 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti'nin adaylarını destekleyen MHP, sandık sonuçlarından memnun değil. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, daha fazla oy beklediklerini, ancak istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti. Şahin, "Biz İzmir'e kendimizi ifade edemediğimizi düşünüyoruz. Çok küçük oylarla Çeşme, Dikili, Foça, Beydağ, Kemalpaşa'yı kaybettik. Üzgünüz. Demek ki halkımıza kendimizi daha iyi ifade etmemiz gerekiyor" dedi.

Şahin, "İttifak oylarının dağılımına bakıldığında fire olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna, "Ne bizden bir fire olduğunu ne de AK Parti'den fire olduğunu düşünmüyorum. Bir kaçağın olduğunu düşünmüyorum" yanıtı verdi. Teşkilatların özverisini gördüğünü kaydeden Veysel Şahin, "Nihat Zeybekci'ye sahada 120 gün boyunca verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Herkes elinden geleni yaptı. Biz sadece güzel İzmir halkına kendimizi iyi ifade edemediğimizi düşünüyoruz. Asla bir kaçak söz konusu değil. Ne kendi teşkilatımızda ne de AK Parti teşkilatlarında böyle bir söylentiye rastlamadım. Hepsinin özveri ile çalıştığını gördüm" dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)