Aydın’da yerel seçime yönelik çalışmalar gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ‘’Vatandaşlar, yaşanan ekonomik krizin farkında. Her seçim döneminde, yaşanan olumsuzlukları farklı söylemlerle unutturma çabasına giren hükümet bu sefer, ‘Beka’ algısının tutmayacağını anlayınca, AKP’ye gönül vermiş partililerinin bile inanmadığı iftira, nefret ve yalan söylemi çabası içine girmeye başladı. Ne yaparsanız yapın, yolun sonu gözüküyor’’ dedi.

Yurttaşlarımıza Hem Söz Hem de Karar Hakkı Tanıyacağız

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkan Adayı M. Fatih Atay ve Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve Aydın İl eski Başkanı Bayram İnci katılımıyla gerçekleştirilen Efeler Turistik Parkta düzenlenen toplantıya katılan Bayır, yerel seçimle ilgili, ‘’Uzlaşacağız, kavga etmeyeceğiz. Yerel yönetimde ortak aklı oluşturmak için, tüm paydaşları, her kesimden yurttaşı dinleyeceğiz. Çoğulcu demokrasiyi ve katılımcılığı, yerel yönetimde hâkim kılacağız. Bilim insanlarına, meslek odalarına, sanatçılara, sivil toplum örgütlerine ve tüm yurttaşlarımıza, hem söz hem de karar hakkı tanıyacağız. Doğrudan demokrasinin olanaklarını geliştireceğiz. Bunun için, Kent Konseylerine işlerlik kazandıracağız; Mahalle Konseyleri ve Semt Meclisleri gibi girişimleri teşvik edeceğiz. Muhtarlarımızın, kendi görev alanlarına giren konularda, karar alma süreçlerinde etkili olmalarını sağlayacağız'’ dedi. 

Hala Çıkmış Diyorlar ki Bu Durumu ‘Biz Düzelteceğiz’

Programdan sonra, İncirliova Pazar yerini de ziyaret eden Bayır, '‘Ekonomik krizin en net gözlenebileceği yerlerden birisi de pazarlardır. Temel ihtiyaçlardan biri olan biberin 1 ay önce Hal’de ki fiyatı 7 TL iken, şimdi halden çıkış fiyatı 13 TL. Arada 6 TL fark var. Soğanın 1 ay önce Hal’de ki fiyatı, 2,5 TL. iken, şimdi, 4,5 TL. Arada 2 TL. Fark var. Pazar arabaları dolmuyor. Alım gücümüz azaldı. Paranın bereketi kalmadı. Bir zamanlar ihracı yapılan, nefis Ödemiş patatesimizin ve soğanımızın üstünde artık,  ’yerli’ yazısı var.  Ne kadar zor, acı bir durum! Neden böyle oldu? Gübre, mazot, girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle, çiftçimiz üretim yapamaz hale geldi. Üretim yapsa da zarar eder durumda kalacak. Böyle olunca çiftçimiz ekip, biçmekten vazgeçiyor. Oysa marinalarda yatlara indirimli mazot vereceğine, emek veren, alın teri döken emeğinin karşılığını almak isteyen üreticimizin, çiftçimizin traktörüne ucuz mazot versek, planlı üretim yapsak, hem çiftçinin hem de halkın alım gücünü arttırsak daha doğru olmaz mıydı? Hangi ara bu duruma düştük? Kendi patates ve soğan üreticimize yani çiftçimize sahip çıkamayarak, patatesi ithal eden bir ülke haline geldik. Gerçekten akıl alır gibi değil. Pazarda facia bir durum var. 17 senedir ülkemizi soğan ve patatese muhtaç eden anlayış, hala çıkmış diyor ki, biz bu durumu düzelteceğiz. Yahu el insaf. 17 sene boyunca elinizden tutan mı vardı? Bu zamana kadar neden düzeltmediniz? Ayıptır. Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? İşte bu yüzden biz, yerel seçimlerin öneminin farkındayız. Yurttaşların mutlak yoksulluk koşullarında yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Kentlerde ve kırsal alanlarda yoksulluğun azaltılmasına ilişkin tüm destekleyici önlemleri, yerel yönetimler tarafından kooperatifler kurarak gerçekleştireceğiz. Aydın İncirliova’da esnafımızı ziyaret ettik. Halkımızın gıda harcamaları üzerindeki yükü̈ hafifletmek; sağlıklı gıda alabilmesi için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Üniversiteler, meslek odaları, kooperatifler ve mahalle konseyleri ile işbirliği içerisinde çözümler geliştireceğiz. Sağlıklı ve ucuz gıdaya erişim temel bir insan hakkıdır. yurttaşların katılımı ile geliştirilen çözümleri, kararlılıkla uygulayacağız'’ diyerek sözlerine son verdi.