Mazbatasını aldığı gün tüm sosyal medya hesaplarından tebrik çiçekleri yerine öğrencilere destek amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağış yapılmasını duyuran Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in yapmış olduğu bu anlamlı çağrı karşılığını buldu.
 
YAPTIĞI ÇAĞRI TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
ÇYDD Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ÇYDD Onur Kurulu ve burs alan öğrencilerle birlikte Başkan Sengel’e teşekkür ziyaretinde bulundular. Başkan Sengel’in çağrısından sonra çok sayıda bağış aldıklarını belirten ÇYDD Selçuk Şube Başkanı Metin Çıtak; "Belediye başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel; mazbatasını aldığı ilk gün örnek olabilecek çok anlamlı bir paylaşımda bulunmuştur. Başkanımızın mesajı karşılığını bulmuş, derneğimize değerli bağışlarda bulunulmuştur. Bu davranış sonradan yurdumuzun birçok ilçe ve kentinde örnek alınmış dalga tesiriyle bu amaçlı birçok derneğe değerli katkılar sağlamıştır. Böylesine önemli bir davranışı başlatarak Türkiye'ye örnek olan Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca belediye başkanımızın çağrısını dikkate alan tüm bağışçılarımıza da şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
NİCE TÜRKAN SAYLANLAR YETİŞTİRELİM
Öğrenciler ile birlikte kendisini ziyaret eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 36 bin kız çocuğunun hayatına dokunan, onların okumalarını, meslek sahibi olmalarını sağlamak adına çeşitli girişimler yaparak Türkiye'de örnek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin unutulmaz Başkanı Türkan Saylan'ın toplumsal bilinci artırmak adına açtığı bu yoldan yürümekten büyük onur duyduğunu, buna destek olanları görmenin ise kendisini hem duygulandırdığını, hem de gururlandırdığını söyledi. Başkan Sengel, yapılan bağışlarla ÇYDD bünyesinde nice Türkan Saylan'ların yetişmesini diledi.
 
ÇYDD Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, Başkan Sengel'e bu davranışından dolayı teşekkür plaketi verdi.
 
Başkan Sengel, mazbatasını aldığı gün; "Seçilmemi tebrik etmek için gelenlerden, çiçek getirme nezaketi göstermek isteyenlerin ÇYDD Selçuk Şubesinin İş Bankası 3467- 414331 nolu hesabına çocuklarımıza öğrenim bursu verilmek üzere SELÇUK FİLİZLENDİ bilgisi ile bağışta bulunulmasını rica ediyorum " mesajı yayımlamıştı.