EGE MECLİSİ - Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı sosyolog Özlem Vural Eren tarafından verilen seminerlerde “Sınav kaygısında ebeveynin rolü” konusu ele alınıyor. Yamanlar’dan başlayıp, Manavkuyu ve Refik Şevket İnce Mahallelerinde devam eden seminerler Bayraklı’nın tüm mahallelerinde bulunan semt merkezlerinde gerçekleştirilecek. Ailelerin çocuklarıyla yaşadıkları problemleri ilettiği ve aynı zamanda eğitim sürecinde ailenin rolünün tartışıldığı seminerlerde aileler çocuklarının bireysel sorunlarına da özel toplantılarda çözüm buluyor. Özellikle okul ve ergenlik dönemlerinde çocuklarının hal ve hareketleriyle ilgili sorular soran ebeveynler, eğitim sürecinde karşılaştıkları zorlukları düzenlenen seminerlerle aştıklarını belirtti.
ÇOCUKLARA BASKI DEĞİL YÖNLENDİRME YAPILMALI
Ders çalışmanın eğitim planının temelini oluşturduğunu anlatan ve ailelerin çocuklarına kesinlikle baskı yapmaması gerektiğini vurgulayan sosyolog Özlem Vural Eren, “Bireysel durumlar zamanla aşılır. Ancak çocuğa uygulanacak baskı ters tepebilir. Çünkü baskı ortamında çocuklar eğitimlerine devam etmeyeceklerdir. İsteksiz yapılan işlerden verim alınamaz. Yasak değil, kısıtlama, baskı değil, yönlendirme yaparak sorunların üstesinden gelebiliriz. Çocuklara dayatmayla bir şey öğretilemez. Buna bir de okul ve sınav kaygısı eklenince ortaya hiç istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor. Bu nedenle değişmeye kendimizden başlamalı ve önce kendimiz hal ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz sonra çocuklarımıza yönlendirmeler yapmalıyız” dedi.
YARARLI BİR PROJE
Bayraklı’daki öğrencilerin velilerine yönelik düzenlenen seminerlerin verimli olduğunu ve böylece birçok ailenin bilinçlendiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Öğrencilerimizin hayatlarındaki sınav kaygılarını aşabilmeleri için ailelerine yönelik seminerler düzenleyerek, neler yapılabileceği konularında sosyoloğumuz tarafından bilgiler veriliyor. Ebeveynler akıllarındaki soruları ve çocuklarıyla yaşadıkları sorunları anlatıyor. Gerekli durumlarda birebir görüşmeler gerçekleştirilerek, destek sağlanıyor. Tüm semt merkezlerimizde düzenlenecek seminerlere tüm öğrenci velilerini davet ediyoruz” dedi.(DHA)