EGE MECLİSİ -Urla Belediyesi tarafından çocukların yaz aylarını verimli geçirmeleri için düzenlenen yaz kurslarının dönem sonu etkinliği Tamirhane Binasında gerçekleşti. Yaz boyunca birçok dalda eğitim alan 350 çocuk, eğitimlerin sonunda başarı madalyalarını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’dan aldılar.
Haziran ayından itibaren hem merkez mahallelerde, hem Çeşmealtı, Zeytinalanı ve Özbek semt evlerinde, hem de Barbaros, Kuşçular, Nohutalan ve Zeytineli köylerinde çocuklara, resim, satranç, masa tenisi, İngilizce seramik, geri dönüşüm gibi dersler verildi.
Düzenlenen dönem sonu etkinliğinde Başkan Uyar, çocukların yaz boyunca yapmış oldukları ürünleri gezerek çocuklarla tek tek sohbet etti. Yaz döneminde verilen eğitimlerin ve yapılan faaliyetlerin sunumu ile başlayan program Merkez mahallelerde ve Zeytinalanı semt merkezinde İngilizce eğitim alan çocukların gösterileriyle bitti.
BAŞKAN UYAR’DAN ETÜT MÜJDESİ

Yaz kursları dönem sonu etkinliğinde konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Biz istedik ki çocuklar bilgisayarlara, tabletlere, telefonlara bağlı olmasın, çocuklarımız farklı bir şeylerle uğraşsınlar. Parmak izi kadar özel olan çocuklarımızı biraz daha özel nasıl yapabiliriz dedik. Kendi çocuğuma neler yapabildiysem, bir nebzede Urlalı çocuklara yapalım istedim. Bu kurslar sizinle güzeldi” ifadelerini kullandı. Ayrıca okul dönemi için etüt müjdesi veren Uyar, “iki saat bile olsa çocuklarınızın bundan yararlanmasını istiyoruz. Sizlerden isteğimiz bulunduğuz semt evlerine, mahallelere, eğer mahallelerinizde ulaşamıyorsanız Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğümüze başvurmanızı rica ediyorum” dedi.