CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Biz demokrasiye inanan insanlarız. Ona da başarılar dileriz. Ama Eko, 4-0 yapacak. O arkadaş, dördüncü yenilgisini Eko'dan alacak. Artık arkadaşın jübile yapma zamanı geldi" dedi. 

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın, Çeşme çarşısında, mitinge dönüşen 16 Eylül Mahallesi toplantısına katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yaptığı konuşmada, "31 Mart'a kadar sabretsinler. Bu sandık onların derdine derman olacak. Çeşme'de Eko Başkan olacak. Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Onlara da hizmet edecek. Onları bu dertten kurtaracak. Hiç merak etmesinler. Az kaldı. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Ona da başarılar dileriz. Ama Eko, 4-0 yapacak. O arkadaş, dördüncü yenilgisini Eko'dan alacak. Artık arkadaşın jübile yapma zamanı geldi" diye konuştu. 

"İzmir'i önce yüreğinde hissedeceksin"

"Bizim adaylarımız, bu memleketin öz evlatları. Eko, sizin kardeşiniz. Tunç Soyer, bu yarımadadan çıkmış, o da bu memleketin evladı. Seferihisar'da büyük işler yaptı. Aziz Kocaoğlu'ndan 31 Mart'ta devir alacağı bayrakla, İzmir'de büyük hizmetler yapacak. Onların Büyükşehir adayları, dolaşıyor, diyor ki; 'Ben, İzmir'i dolaşıyorum. Her yere gidiyorum.' Gidecek, bilmiyor. Çünkü bu kentte yaşamamış. Ama şunu bilmesi gerekir; İzmir'de gezmekle, dolaşmakla bu iş olmuyor. İzmir'in ruhu farklıdır. İzmir'i önce yüreğinde hissedeceksin. İzmir'e hizmet etmenin yolu, İzmir'i yüreğinde hissetmekten geçer. Biz, misafirperveriz. O da yörenin çocuğu. Denizli'den gelmiş. 31 Mart'a kadar onu misafir edeceğiz. 31 Mart akşamı da İzmir Marşı ile uğurlayacağız" diye söyledi.

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın yöreyi tanımadığını belirten Arslan, "Bu adayı Çeşme'ye getirip bıraksak, 'Ovacık'a git' desek, navigasyon olmadan gidebilir mi? Çiftlik'e, Dalyan'a gidebilir mi? Gidene kadar 3 kere kaybolur, o zamana kadar da seçim biter. Eko'yu Çeşme'de, Tunç Soyer'i de İzmir'de rekor oyla başkan yapacağız. İstanbul, Ankara başta olmak üzere, büyükşehirleri alarak, tekrar, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' diyeceğiz" şeklinde konuştu. 

"Beka sorunu, 29 Ekim 1923'te, sonsuza kadar def edilmiştir"

Cumhuriyet sevdasının, Çeşme'den İzmir'i, İzmir'den de Türkiye'yi sardığını ifade eden Arslan, "Pazara çıkamayanlar, milleti tanzim satış kuyruklarına mahkum edenler, domates, biber, patlıcandan korkanlar, hemen bizlere bir takım ithamlarda bulunmaya ve işi başka mecralara çekmeye başladılar. 'Beka sorunu' olduğunu söylüyorlar. 'Bu seçimde zora düşüyoruz, işi beka sorununa çevirelim' diyorlar. 19 Mayıs 1919'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Samsun'a çıkanlar, 29 Ekim 1923'te beka sorununu sonsuza kadar bu topraklardan def etmiştir. Bunu herkes böyle bilsin. Hiç işi başka yere taşımasınlar. Bu bir yerel seçim. Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Belediye Başkanı'nı, Belediye Meclis Üyeleri'ni, Muhtarları ve azalarını seçeceğiz. Sonuç itibarı ile ülkeyi tek başına yöneten Cumhurbaşkanı'nı seçmeyeceğiz. Milletvekilleri'ni seçmeyeceğiz. Eğer, belediye başkanları, yerel yöneticiler yanlış bir şey yaparsa, zaten bu ülkede adalet gereğini yapar" diye konuştu. 

"Dalgıç Belediye Başkanlığı yaptı, Çeşme'de beka sorunu mu var?" 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti; "Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a da buradan çok teşekkür etmek istiyorum. O da, şerefiyle, namusuyla, gururuyla, hem Alaçatı'da, hem Çeşme'de Belediye Başkanlığı yaptı. Muhittin Dalgıç Belediye Başkanlığı yaptı, Çeşme'de beka sorunu mu var? Birliğimize, beraberliğimize zarar mı geldi? 15 yıldır İzmir'in emanet edildiği, dürüst başkan Aziz Kocaoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Beka sorunu mu oldu? Korku dağları sarınca, söyleyecek başka bir şey bulamıyorlar."

"Korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar"

Konuşması alkışlarla sık sık kesilen Arslan, konuşmasını şöyle tamamladı; "Mutfaktaki yangın, pazardaki yangın, bunları çok korkuttu. Bir de Çeşme'de Eko, İzmir'de Tunç Soyer çıkınca, anketler de tavan yapınca korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu da yetmedi, Ekrem İmamoğlu biye birisi çıktı, İstanbul'u sarsıyor. Mansur Yavaş çıktı, Ankara'yı sarsıyor. Muhittin Böcek, Antalya'yı sarsıyor. Zeydan Karalar, Adana'yı sarsıyor. Hepten paçaları tutuşmaya başladı. Bizim ittifakımıza, birliğimize, beraberliğimize çeşitli yakıştırmalar yapmaya başladılar. Bizim ittifakımızın adı, açık ve net; ittifakımızın adı, kardeşlik ittifakıdır, barış ittifakıdır, kadın erkek eşitlik ittifakıdır, bu ülkeyi sevenlerin ittifakıdır, 'Cumhuriyet sonsuza kadar yaşasın' diyenlerin ittifakıdır, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlerin ittifakıdır. O yüzden bu ittifaka yakıştırma yapmaya kalkmasınlar."