Bornova Belediyesi'nde işçiler 'ek protokol' taleplerinin yerine gelmemesi nedeniyle yarım gün iş bıraktı. Bin 200 işçinin yarım gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdiği öğrenilirken, Bornova Belediyesi binası önünde basın açıklaması yapıldı.
Bornova Belediyesinde, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na tabi bulunan bin 200 işçi, 'ek protokol' taleplerinin yerine gelmemesi nedeniyle yarım gün iş bıraktı. Bornova Belediyesi binası önünde toplanan sendikalı işçiler, artan enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ifade ederek, ek protokol talebiyle basın açıklaması düzenledi.
"Ücretlerimiz 18 bin lira dolaylarına ancak çıkabilmiştir"
Basın açıklamasını Genel-İş Sendikası Sosyal Yardım İşleri Başkanlığı İş Yeri Baştemsilcisi İrfan Kılıç, verilen zamla işçilerin geçinemediklerini söyleyerek, 18 bin liraya ulaşan maaşlarının kendilerine yetmediğini belirtti. Kılıç, "Tüm bu ağır şartlar içerisinde, daha on ay önce imza altına alınan sözleşmemizle, kazanım kalemlerimiz en yüksek düzeyleri bulsa da bunlar, bugün itibariyle anlamını artık yitirmiştir. Mevcut sözleşmemizde sadece taban yevmiyemiz 1 Kasım 2022'de asgari ücrete göre yüzde 70 fazlayken, TÜİK verilerinin 2023 Ocak-Temmuz dönemi ücretlerimize uygulanması neticesinde, bu oran yüzde 15 fazlası seviyelerine gerilemiştir. 1 Temmuz tarihi itibari ile yolumuz, yemeğimiz, ikramiyemiz ve her ay aldığımız diğer tüm kalemler hesap edildiğinde, ücretlerimiz 18 bin lira dolaylarına ancak çıkabilmiştir. Fiyatı 10 lirayı bulan bir simitten 10 bin liraları aşan ev kiralarına, ailemizin temel gıda ihtiyaçlarından ulaşım masraflarına kadar tüm giderlerimizi giydirilmiş bu maaşla karşılamaya çalışıyoruz. Fakat, bu ücretlerle geçinemeyeceğiz ortadadır" dedi. (İHA)
Bornova Belediyesi'nde iş bırakma eylemi
Bin 200 işçinin yarım gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdiği öğrenilirken, Bornova Belediyesi binası önünde basın açıklaması yapıldı.
Yorumlar
Trend Haberler
Manisa’da arıcıların peteklerine eksi 30 derecelik koruma
Balkondan düşen 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Manisa'da Kula'da traktör kazası can aldı
İzmir'de hafta sonu köyde üzüm festivali var
Menderes’lerin idamı ve idamları önleme çabaları
Yüksel: "2026 tüketicisi şirketlerin ezberini bozuyor."
Kayıp yaşlı adamdan 5 gün sonra acı haber geldi
Eylülün Hafızası ve Şarkıların Dili
Köyceğiz’de elektrik akımına kapılan esnaf hayatını kaybeti
Fethiye'de baba ve iki çocuğu iş yerinde ölü bulundu





