Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi. Zincir marketlerin yanında vatandaşlar tarafından toplanarak küçük plastik kaseler içinde pazarda satılan Dağ Çileği’nin tazesi de kurusu da şifa deposu.
Muğla ve Aydın yöresinin birçok bölgesinde yetişen dağ çileği, kırsal kesimdeki vatandaşlar tarafından hem yüksek besin değeri, hem de şifa niyetine toplanıyor. Doğal ortamda yetişen Dağ Çileği’nin içerdiği zengin vitaminin yanı sıra, cilt siğillerinin düşmanı.
Dağ çileğinin en önemli özelliği ciltteki siğil ve aknelere iyi gelmesi. Bunun yanında idrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi bulunuyor. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döküp, ateş düşürürken, antioksidan özellikleri sayesinde dağ çileği gripten kansere kadar birçok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan dağ çileği, bu sayede damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi birçok kalp ve damar hastalığından da vücudu koruyor. (İHA)
Ege dağlarında dağ çileği zamanı
Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kız öğrenciler saç saça kavga etti

Yaz geldi derken, İzmir Ödemiş beyaza büründü

Bayındır 26. Uluslararası Çiçek Festivali başlıyor

İzmir'de satırlı maganda yakalandı

Manisa'da lise öğrencisinden acı haber

Manisa'da tırla otomobil kafa kafaya çarpıştı

Aydın'da sevilen akademisyen hayatını kaybetti

Urla Enginar Festivali başladı

Burhaniye’ de kayısı bereketi yaşanıyor

Kütahya’da depremler devam ediyor