Nazilli Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl pek çok yazar, gazeteci, komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusunun yer aldığı Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin 12.’si Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.
Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, siyasi parti temsilcileri, Nazilli Baro Temsilcisi Emel Şahin, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 21 Mart’ta festivalin yanı sıra Türk’ün bayramı Nevruz’u kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne tüm Türk dünyasıyla hep birlikte kutladığımız, ortak değerler ürettiğimiz ve paylaştığımız güzel günlerden bir tanesi. Mevsimsel takvime göre yeni bir yıl, yeni bir başlangıç olarak kutladığımız bugün tüm ülkemize ve Türk dünyasına hayırlı uğurlu olsun. Bütün kötülükleri, Orta Asya Kültürümüzden gelen manevi ateşin üzerinde atlayarak inşallah geride bırakmak istiyoruz” dedi.
Nevruz ateşinin yakılmasının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar ateşin üstünden atladı.
Nevruz geleneklerinden olan temsili demir dövülmesi ve yumurta tokuşturulması ile renkli anlar yaşandı.
Yerli ve yabancı halk oyunları gösterilerinin ardından açılış programı sona erdi. (İHA)
Aydın'da festival coşkusu
Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başladı...
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir’de aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı
Gülben'in öldürüldüğü cinayete ait görüntüler ortaya çıktı
İzmirli tur otobüsü şarampole yuvarlandı ölü ve yaralılar var
İzmir'de oltaya insan kafatası takıldı
İzmir’de zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
İzmir'de sağanak yağış yolları göle çevirdi
İzmir’de parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı
İzmir'de dijital fuhuş ağına operasyon
İzmir'e yeni plaj ve sosyal tesis geliyor
İzmir'de korkutan patlama bina yıkıldı





