Manisalı üzüm üreticileri üzüm öncesi taze bağ yapraklarını toplayarak gelir elde etmeye başladı. Sarıgöl'de sabah erken saatlerde toplanmaya başlayan taze bağ yapraklarını tüccarlara satan kadınlar aile ekonomilerine de büyük katkı sağlıyor.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2022 yılı taze bağ yaprağı alımlarında başlandı. Sarıgöl Ovasındaki dünyaca ünlü Sultani üzüm bağlarından toplanan taze bağ yapraklarının kilosunun 12 TL'den alınmaya başlandığı ve bugün fiyatların 11 TL'ye düştüğü öğrenildi. Asma yapraklarını alan Yahya Duman, yaprakları çeşitli illere gönderdiğini söyledi.
Önümüzdeki günlerde yaprak alım tüccarlarının ilçede daha da artacağı bildirilirken özellikle kadınların ailelerine gelir sağlamak için yaptığı yaprak toplama işinin önümüzdeki günlerde daha da artacağı ve fiyatların da düşeceği öğrenildi. (İHA)
Manisa'da taze bağ yaprakları alımları başladı
Meyvesinden önce yaprağı gelir kapısı oldu
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'deki yangında evlerin yandığı bölge havadan görüntülendi

İzmir’deki yangında 85 yazlık ev küle döndü

İzmir'de arazi kavgasında üç kardeş cinayete kurban gitti

İzmir'de direğe çarpan sürücü yaşamını yitirdi

İzmir Menderes'te 5 mahalle tahliye ediliyor

İzmir'in gözde yazlık merkezi hayalet kasabaya döndü

Manisa'da bir kişi aracında ölü bulundu

Manisa'da feci kaza: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

Buca'daki orman yangını yerleşim yerine ulaştı, vatandaşlar alevlere hortumlarla direndi

İzmir Menderes'te orman yangını