Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Adana’da Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından düzenlenen “24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi” ne katıldı. “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye” temasıyla düzenlenen Zirve Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 500 iş insanını Adana’da buluştururken, Zirve’ye en büyük katılımı ev sahibi Adana’dan sonra BASİFED üyeleri gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Zirve’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi, BASİFED ve TÜRKONFED işbirliği ile Şubat 2023’te düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında yaklaşık 500 iş insanına bilgi vererek İzmir’e davet etti.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVASİFED) desteği, Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ADSİAD) ev sahipliğinde, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye” temasıyla düzenlenen Zirvede TÜRKONFED ve TÜSİAD geçmiş dönem başkanlarının katılımıyla “Başkanlar Konseyi” toplantısı da gerçekleştirildi.

TÜRKONFED tarafından düzenlenen Zirveye Yönetim ve üye dernek başkanları ile geniş bir katılım gösterdiklerini dile getiren BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye” temasıyla düzenlenen Zirve’nin çok verimli geçtiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de kendilerini Zirvede yalnız bırakmadığını, gündeme getirilen ve konuşulan konuların ülke geleceğinin yeni vizyonunun çizilmesi bakımından oldukça değerli olduğuna işaret eden Kasalı, “Ülkemizde ekonomi başta olmak üzere hemen hemen her alanda çözülmesi gereken sorunlar bulunuyor. Bu sorunları da ülkede yaşayan herkesin katılımı ile ortak bir vizyon ile çözebiliriz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken biz iş dünyası olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Ortak aklı esas alarak, ülkede yaşayan herkesin ülke menfaatlerini esas alan bir düşünceyi benimsemesi ile bu zorlu süreçleri aşacağımızdan şüphem yok” diye konuştu.