EGE MECLİSİ - İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 330 stajyer avukatın eğitim alacağı Şubat 2018 eğitim dönemi İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ın verdiği ilk dersle başladı.

Av. Aydın Özcan, mesleki deneyimlerini paylaştığı derste avukatların hak ve yetkileri, yükümlülüklerini anlattı.

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin, stajyer avukatların hem teorik bilgilerini yenilemek hem de pratik bilgilerini geliştirmek amacıyla bu eğitimleri planladığını söyleyen Av. Aydın Özcan, seksenin üzerinde gönüllü avukatın bu eğitim çalışmalarında eğitmen olarak görev alarak bilgi ve tecrübelerini paylaştıklarını dile getirdi. Staj döneminin çok önemli olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Av. Aydın Özcan “staj yaptığınız büroları kendi büronuz, bürodaki işleri de kendi işiniz görürseniz mesleği çok daha hızlı bir şekilde benimsersiniz. Çünkü stajınızı tamamladığınızda artık avukat oluyorsunuz ve bir dava aldığınızda bu konuda nasıl hareket etmeniz gerektiğini biliyor olmalısınız. Bunu yaparken de haklarınızı, yükümlülüklerinizi, özellikle meslek kurallarınızı çok iyi bilmeniz gerekiyor” dedi. “Avukatların, baroların, Türkiye Barolar Birliği’nin hedefte olduğu bir dönemde bu dersi yapıyoruz” diyen Av. Aydın Özcan, “Avukatlık sabır, mücadele ve cesaret mesleğidir” dedi.

Yakın dönemde Fransa’da Strasbourg Baro Başkanı, Yunanistan’da Selanik Baro Başkanı, Bulgaristan’da Filibe Baro Başkanı’yla görüştüğünü söyleyen Av. Aydın Özcan, “hepsi de avukatların ve baroların siyasi iktidarlar tarafından sevilmediğini ifade ediyorlar. Çünkü bizim mesleğimiz muhalif meslek, çünkü bizim mesleğimiz vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini savunan meslek. Bizim mesleğimiz vatandaşa haklarını aramasını öneriyor. Dolayısıyla tüm dünyada siyasi iktidarlar bundan rahatsız oluyorlar” dedi.

İzmir Barosu’nda çok sayıda komisyon ve merkez olduğunu sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, stajyer avukatlara staj dönemlerinden başlayarak bu komisyon ve merkezlerde çalışmalarını tavsiye ederek “Böylece hem baroculuğu öğrenecek hem de çalıştığınız alanda ileri düzeyde eğitimler alabileceksiniz” dedi.