EGE MECLİSİ - Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi açıldığı günden bu yana 1120 öğrencinin elinden tutarak hayallerine kavuşmasını sağladı. Eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Merkez, üniversiteye hazırlanan gençlerin yanı sıra 8. Sınıf öğrencilerinin derslerinde, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarında defter kalemle buluşmasında destek  veriyor.

 

Buca Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz ders desteği vermek amacıyla Mart 2016’da hizmete açtığı Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) her yaştan Bucalıya ulaşma başarısı gösterdi. 

12’nci sınıf öğrencilerin sayısal ve sözel tüm derslerinde ücretsiz takviye eğitim, 8’nci sınıf öğrencileri içinde ders desteği vererek ailelerin eğitim giderlerine destek olan Bilgi ve Eğitim Merkezi, açıldığı günden bu yana geçen yaklaşık iki yıllık süreçte 1120 öğrencinin eğitim geleceğine katkı sağladı.

12’nci ve 8’inci sınıflarda okuyan öğrencilere ücretsiz ders desteğinin yanında yaz aylarında ingilizce ders programları düzenleyen Merkez, hayatlarında okula gitme şansı olmayanlar içinde okuma yazma kursları düzenleyerek her yaştan Bucalının eğitimine destek verdi.

Fiziki ve teknik koşullarda son teknoloji ile donatılan, 600 bin lira maliyetle 6 katlı olarak düzenlenen Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, engelli kullanımına da uygun olarak hizmet veriyor. Zemin katında, öğrencilerin boş zamanlarını okuyarak ve dinlenerek geçirebilecekleri kafeterya ve kitap kafe yer alan Merkezin 1, 2, 3 ve 4. katlarında ise 10 ve 15 kişilik ikişer adet derslik bulunuyor.