CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kırklareli Vize’de, Lüleburgaz’da ve Kaynarca’da vatandaşlarla buluştu.Sındır, “İktidarın halkımızın yaşadığı sıkıntıları, dertleri çözmek gibi bir kaygısı yok. ‘Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz.’ diyenler yani demokrasiyi yok edenler, bir araç olarak görenler yolun sonuna geldiler. Onlar için son durak 2019” dedi.Ülke çapındaki il gezilerine devam eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kırklareli Vize’de ve Lüleburgaz’da İlçe başkanlıklarını ziyaret etti, vatandaşlarla kahvehane toplantılarında bir araya geldi. Kaynarca beldesinde üreticilerle buluşan Sındır, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları ve sorunları birinci ağızdan dinledi.

“GÜNDEMLERİNDE SADECE CHP VE GENEL BAŞKANIMIZ VAR!”

Ülke gündeminin konuşulduğu toplantılarda AKP iktidarının Türkiye’yi koşar adım uçuruma sürüklediğini söyleyen Sındır şöyle konuştu: “Devleti yönetenler milletimizi kutuplaştıran, kin ve nefret diliyle ayrıştıran söylemlerinden biran önce vazgeçmeli. Türkiye koşar adım uçuruma sürükleniyor.  Cumhurbaşkanın gündeminde CHP’den ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başka bir şey yok. ‘Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz.’ diyenler yani demokrasiyi katledenler, bir araç olarak görenler yolun sonuna geldiler. Son durak 2019. Ülkemizi yönetenlerin halkımızın yaşadığı sıkıntıları, dertleri çözmek gibi bir kaygıları yok. 15 yılda karşı devrim ülkemizi tanınmayacak hale getirdi.” Dedi.

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ DARBOĞAZDA”

Tek adam rejimlerinin ömrünün uzun olmadığını ifade eden Sındır, “Devlette liyakat bitti, gelir adaletsizliğinde artık dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız, hukuka güven kalmadı. Ama asla umutsuz değiliz.  Bugün adalete susamış bir Türkiye var. Tek adam rejimine, dayatmalara, kutuplaştırmalara dur diyecek; kardeşçe bir yaşamı, hoşgörüyü ve farklılıklara saygıyı hakim kılacağız. Bugün toplumun tüm kesimleri darboğazda. 2019 bir dönüm noktası olacak. Meşru olmayan 16 Nisan referandumun yarattığı tahribatı ortadan kaldıracak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz” dedi. 

“ÇİFTÇİLERİMİZİ YENİDEN DÜNYADA SÖZ SAHİBİ YAPACAĞIZ”

CHP iktidarında üreten ve ürettiğini adilce paylaşan düzen kuracaklarını ifade eden Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kendi çiftçisini korumak kollamak yerine onunla rekabet eden, üreticilerimizi piyasa spekülatörlerinin eline mahkum eden AKP iktidarına dur diyeceğiz. İktidara Kırklareli’nden soruyorum. Neden Tarım Kanunu’nun 21. maddesinde yer alan milli gelirin en az yüzde 1’i oranında tarıma destekleme yapılması zorunluluğunu görmezden geliyorsunuz? Bugün milyonlarca dönüm arazimiz ekilip, biçilmiyor. Üretim yapan çiftçinin yetiştirdikleri tarlada kalıyor. Dünyanın en pahalı girdileriyle en pahalı mazot, gübre ve ilacını kullanarak ayakta kalmaya çalışan çiftçimize iktidarımızda hak ettiği değeri vereceğiz. Anadolu’nun kadim topraklarının dört bir yanında üretim yapan çiftçilerimizi yeniden dünyada söz sahibi yapacağız.” dedi.