Dolar ve euro’da son aylardaki rekor yükselişin ve ekonomik durgunluğun uluslararası müdahalelerden kaynaklandığını düşünenlerin oranı yüzde 23.1’i buluyor. Hükümetin olumsuz etkileri azaltmak için elinden geleni yaptığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 29.9

Son birkaç aydır döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ve ekonomideki yavaşlamadan halkın %60,8’i hükümeti sorumlu tutmuyor. Vatandaşlar yaşanan bu gelişmelerin dış müdahalelerden ve uluslararası konjoktürden kaynaklandığını düşünülüyor. 

Dövizdeki yükseliş ve ekonomide yaşanan durgunluğun sorumlusu kim?

Son zamanlarda döviz kurlarında hızlı bir yükseliş, ekonomide de bir durgunluk söz konusu. Yaşanan bu durum ile ilgili şu görüşlerden hangisine katılıyorsunuz?    

 

 

Araştırma kapsamında gidilen iller

 

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Isparta, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak’tır.

 

Ekonomide yaşanan durgunluğun sebebi?

 

Bugün seçim olsa?


AK Parti seçmeninin %40,7’si Uluslararası müdahalelerden ve gelişmelerden kaynaklanan bir durum hükümetin yapacağı bir şey yok, %51,4’ü Uluslararası müdahalelerden ve gelişmelerden kaynaklanan bir durum hükümet olumsuz etkileri azaltmak için elinden geleni yapmaktadır, 

MHP seçmeninin %32,6’sı Uluslararası müdahalelerden ve gelişmelerden kaynaklanan bir durum ama hükümet bir şey yapmıyor

CHP seçmeninin %54,0’ü, HDP seçmeninin ise %52,4’ü bu durum Hükümetin uyguladığı yanlış politikalardan kaynaklanmaktadır görüşlerine katılmaktadırlar.(Adil Gür / Milliyet)