12'ncisi İstanbul'da gerçekleşen Boğaziçi Zirvesi'nde bir değerlendirme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı, Akademisyen-Yazar Dr. Hakan Tartan, insanlığın önümüzdeki yirmi yıl içinde özellikle sağlık ve yeterli beslenme konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirterek, "Tarımda, yeşil ekonomide ve yeşil yaşamda devrim zamanı. İnsanoğlu yaşananlardan ders çıkararak sürdürülebilir tarım ve yaşam standardı, yenilenebilir ve doğayla dost enerji konularında adımlar atmalı. Bu gelecek için olmazsa olmaz" dedi.
 
Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi'nin en ilgi çeken oturumlarından biri de "Covid Dönemi - Tarım Gıda Güvenliği - Dijital Tarım - İklim Değişikliği ve Tarımsal Geçim Kaynakları" oturumu oldu.
 
Oturum Başkanı Dr. Hakan Tartan, insanların mutlu ve sağlıklı bir geleceğe koşması için yeşil, çevreci ve doğasever bir yaşam standardı geliştirmesi gerekliliği üzerinde durdu. Bu oturumda Çin Halk Cumhuriyeti Kırsal Eğitim Kalkınma Merkezi Direktörü Yan Zhimin, Yalex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaltır ve Uzman Sir İqbal Sacranie değerlendirmelerde bulundu.
 
Direktör Yan Zhimin, gıda güvenliği anlamında Çin’in endişeli olduğunu belirterek, dünya çapında başarı için uluslararası işbirliğinin gerekliliğine işaret etti.