15 Temmuz Darbe girişiminin yönünü değiştiren isimlerden en önemlisi Genelkurmay ikinci başkanı Orgeneral Ümit Dündar olmuştu. Dündar meclis komisyonuna flaş bir ifade verdi.

Meclis darbeyi araştırma komisyonu bugün 15 Temmuz'un en kritik isimlerinden biri olan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'ı dinledi.

Darbenin yönüne değiştiren isim olan Dündar'ın emir subayı da meğer FETÖ'cüymüş.

Ümit Dündar komisyona şunları anlattı;

-"Emir subayım FETÖ darbe girişiminin ardından firar etti. Sonradan öğrendiğime göre, benim yerimi öğrenme konusunda da 15 Temmuz akşamı gayret sarf etmiş.

-Ben saat 22.20’de evden ayrıldıktan sonra 4-5 kişilik bir ekip eve gelerek beni aramış."

ERDOĞAN'A BENİ MHP'YE SORUN DEDİ Mİ?

Darbe girişimi sırasında 1'inci Ordu Komutanı olan Ümit Dündar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “İstanbul'a gelin sizi korurum” dediği; Erdoğan’ın “Size niye güveneyim” demesi üzerine ise “Beni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sorun…” ifadelerini kullandığı gündeme getirilmişti.

Darbe komisyonunda Ümit Dündar'a bu konu soruldu. Ümit Dündar şu yanıtı verdi;

-“15 Temmuz gecesi sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan da dahil hiçbir bakanla da görüşmem olmadı. ‘Bahçeli’ye beni sorun diye’ bir beyanım olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın direktiflerini havalimanından itibaren adım.”

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu günlerde 1. Ordu komutanı olan Orgeneral Ümit Dündar, Meclis Komisyonuna ifadeye vermeye siyah bir çantayla geldi.(internethaber)