- Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde ilk defa ekilen ve hiç sulanmadan yetişen lenox (yemlik kolza ve ot tipi yem şalgamı) boy vermeye başlarken yetişen bitki aynı zamanda güzelliği ile de kendine hayran bırakıyor.
Şuhut ilçesinde çiftçi Ali Akkaya tarafından ekilen lenox bitkisi büyümeye başlarken kısa bir süre sonra hasadının yapılacağı kaydedildi. Lenox’un hiç sulanmadan yetiştirilebilen, dekara 6-10 ton verime ulaşabilen, yüzde 18-22 protein oranı ile yoncaya eşdeğer olan tek yıllık bir yem bitkisi olduğu belirtildi. Bitkinin yetişme süresi 7-8 ay olduğu kaydedildi. Lenox bitkisi açtığı çiçekleri ile doğaya ayrı bir ahenk kattı.
Akkaya, büyükbaş hayvanların ve küçükbaş hayvanların eski yem kaynağı olarak kullandığı silajdan sonra gelen en verimli bitkinin lenox olduğunu ifade etti. Akkaya, “Şuhut’ta bu bir ilk. Güzelliği ile de ayrı bir atmosfer oluşturdu. Bu bitkiyi büyük ve küçükbaş hayvanlarımız yiyor, hayvanlar için çok besleyici bir yem” diye konuştu. (İHA)
İlk defa ekilen ‘lenox’ boy verdi
Hayvan yemi olarak kullanılan lenox görsel güzelliği ile de dikkat çekti...
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Şehit pilotun İzmir'deki evinde yas
Balkanların Osmanlı’dan kopuşu ve Kürt meselesi
Manisa’da 33 yaşındaki şahıs boş arazide ölü bulundu
İZSİAD Başkanı Yüksel: "Kurumların iç işleyişlerine müdahale etmeyiz"
İzmir'de köpek dehşeti: 3 yaşındaki Ada'nın yüzü pençe ve ısırıkla dolu
Şehit Pilot Binbaşı İbrahim Bolat İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı
Miras işlemleri 17 yıllık cinayeti ortaya çıkardı
Neden Dedikodu Yaparız?




