Manisa’da oldukça geniş bir alanda üretimi yapılan domates için Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla ihracat iadesi yardımı yapılacak. Alınan kararla hem ihracatçılar ürünlerini yurtdışı pazarlara götürebilecek hem de salçalık domates üreticileri ürünlerini yüksek fiyatlardan satabilecek.
Manisa’da 2023 verilerine göre 104 bin 410 dekar alanda salçalık domates tarımı yapılıyor. 104 bin 410 dekardan 26 bin dekarı kurutmalık domates için ayrılan Manisa’da özellikle ihracata giden domates üretimi önemli bir kazanç kapısı haline geldi. Filipinler, Hollanda, Letonya, Litvanya, Tayland, Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihracatı yapılan kurutmalık domates Sultani çekirdeksiz üzümüyle ünlü Manisa’da büyük önem taşıyor.
Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla hem üreticiler hem de dış pazarlara açılmak isteyen ihracatçılar için sevindirici haber geldi. 15 Ağustos 2024 - 31 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek domates mamulleri ihracatında, kurutulmuş domatesler için ton başına 10 bin TL/ton, konserve domatesler (tüm veya parça halinde) için 7 bin 500 TL/ton, domates salça için 5 bin TL/ton, domates ketçabı için 4 bin 500 TL/ton, mahsup sistemi kapsamında ihracat iadesi yardımı sağlanacak. Öte yandan, ihracatçıların desteğin tamamından yararlanılabilmesi için, desteğe konu ihracatta kullanılacak domatesin 2,40 TL ve üzerinde tedarik edilmesi gerekeceği öğrenildi.
Manisalı domates üreticilerini sevindirecek gelişme
Manisa’da oldukça geniş bir alanda üretimi yapılan domates için Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla ihracat iadesi yardımı yapılacak.
Yorumlar
Trend Haberler

Muğla Marmaris’te bahar havası

Manisa'da trafik kazası: 2 can kaybı

Kütahya'da karda mangal keyfi

İzmir'de lise öğrencisi genç kazada hayatını kaybetti

3 yıl sonra eve gitti, üvey annesinin kemikleriyle karşılaştı

21 otobüs ilçeye geldi İZTAŞIT seferleri başlıyor

İzmir'e şehit ateşi düştü!

İzmir'de öğrencilere "Aylık Abonman Kart" müjdesi

İzmir, yaşlılarına sahip çıkmaya devam ediyor

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti