Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde mavi ay görüntüleri izleyenleri hayran bırakırken, çekimlerin sabah ezanı ile birleşmesi görüntülere ayrı bir güzellik kattı.
Muğla’da çekilen mavi ay en ince detaylarına kadar görüntülendi. Türkiye genelinde gece saatlerinde net olarak görünen mavi ayın görüntüsü izleyenleri mest etti. Mavi ayın en büyük ve en güzel halinin kaydedildiği görüntüler, sabah ezanı ile birleşince ortaya farklı bir güzellik çıktı. Muğla’da görünen mavi ay adeta görsel şölen oluşturdu. Dünya'dan 357 bin 344 kilometre uzakta olan ay gece saatlerinde Dünya’ya uzaklığı 186 kilometre yakında görüntülendi.
Dünya’da nadir olarak görüldüğünü ifade eden doğa fotoğrafçısı Taner Genel, "Bu süper ay her ay bir kez görünen dolunaylardan çok farklı. 2-3 yılda bir gerçekleşiyor. Mavi ay, adı verilen süper Ay'ın renginin değiştiği anlamına gelmez. Normal zamanda ay dünyaya 357 bin 344 kilometre uzaklıkta ama bugün gerçekleşen ay Dünyaya 186 kilometre daha yakın" dedi. (İHA)
Mavi ay Muğla’da renkli görüntülere sahne oldu
Sabah ezanı ile birleşen mavi ay görüntüleri, izleyenleri hayran bıraktı...
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
Şarampole düşen traktörünün altında hayatını kaybetti
Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu
Çeşme ve Urla’da metrekare fiyatları 200 Bin TL’yi aşarak rekor kırdı
Manisa'da attan düşen kadından acı haber
4 yaşındaki kayıp çocuk sulama havuzunda ölü bulundu
CHP’nin Kapatılması ve Yeniden Açılmasının Hikayesi
CHP içi çatışmalar daha önce mahkemelik oldu mu?
CHP Mallarına El Konulması Meselesi
İZSİAD Üyeleri EÇEV'in bağış şampiyonu oldu





