Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesi için "Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı:

"Ceza kanununda suç olarak tanımlandı ancak bu değişikliği bilemeyen gençler 17,18 yaşından önce velilik yapıyor. Çocukları olunca nüfusa kayıt sırasında bunun suç olduğunu ancak öğrenebiliyorlar. Erkek cezaevine gidiyor, kadın çocuklarla ortada kalıyor. Gençlerin yaptığı bu evliliğin bedelini çocuklar ödüyor. Bu toplumda bilindiğinden daha derin kanayan bir yaradır. Seçim meydanlarında gerek bizler, gerek muhalefet partileri hep bu sorunla karşı karşıya kaldık. Biz bir söz verdik. Prensibimiz sorunları torunlara havale etmemek olduğundan bu sorunu halletme kararı verdik. Bu nedenle bir girişimde bulunduk ve kanun teklifinde bulunduk. Birden bire ne olduysa kıyamet koptu. Neymiş tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok. Muhalafet partilerine uzlaşma çağrıları yaptık. Teklifiniz varsa getirin bu kanayan yara ortadan kalksın dedik.

TASARIYI KOMİSYONA ALIYORUZ

Bu çağrımız gerektiği gibi destek görmediği gibi bunu bir siyasi rant olarak kullandılar. Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz. Komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri değerlendirilip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. 3800 bu şekilde vaka var. Komisyonda muhalefetten de bir teklif gelirse düzenleme olgunlaştırılacak. Gelmezse sivil toplum kuruluşlarından, uzmanlardan gelen önerileri de dikkate alarak bu sorunu çözeceğiz. Sorunların çözüm yeri siyasettir. Biz hep sorunları çöze çöze geldik."(DHA)