Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Tunç Soyer’in 2 yıllık görev süresine ve CHP belediyeciliğine ilişkin eleştirilerine yanıt, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi.  
 
Sürekli’nin"CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu dönemin 2 yılını geride bırakırken hizmet karnesiyle tam bir sükut-u hayal yaratmıştır” sözlerini hatırlatan Yücel “İzmir’de hem seçimlerde hem de 2 yılsonunda sükut-u hayale uğrayan sadece AKP’dir. İki yılsonunda CHP ve Tunç Soyer ile İzmir’e yapılan hizmetler, İzmir’de yaratılan dayanışma ve yardımlaşma ruhu, tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştır. AKP’yi memnun etmek için daha ne yapalım? Venezuela’dan peynir mi getirelim, ücretsiz pudra şekerimi dağıtalım?” diye sordu. Yücel, yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
"Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği halkın ayağına giden, derdine ortak olan ve sorun çözen bir anlayışa sahiptir. Zaten bu anlayış sayesinde, tarafsız yapılan her ankette Tunç SOYER en başarılı belediye başkanları arasında gösteriliyor. AKP zihniyeti eleştirecek hiçbir şey bulamayınca, aylar önce üzerinden rant sağlamaya çalıştıkları ama İzmir’de karşılığını bulamadıkları konular üzerinden yeniden bir gündem yaratma derdinde. Asıl dertleriyse artık sonuna gelmiş iktidarlarının mafyayla, pudra şekerleriyle, hazinenin talan edilişiyle gündeme gelmesini, yaşanan skandalların konuşulmasını engellemek. Elbette İzmir halkı her zaman sunulandan daha fazlasını hak eder. Büyükşehir belediye başkanımız da, merkezinden kırsalına kadar tüm İzmir’e hizmet götürme aşkıyla İzmir için gecesini gündüzüne katmış çalışıyor. Bizler bunun takdirini zaten AKP’den değil halkımızdan görüyoruz. Yaşanan pandemi sebebiyle tüm dünyada öncelikler değişti, projeler sekteye uğradı. Ama tüm bunlara rağmen ne metro ve tramvay projelerinden, ne alt yapı hizmetlerinden, ne de tarıma ve hayvancılığa verilen destekten geri adım atılmadı. Üstelik Sayın Soyer  ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm bu hizmetler yürütülürken AKP’nin vatandaşa dağıtamadığı maskeleri otomatik olarak maske matiklerden dağıtıp, iktidarın yalnız bıraktığı halkımıza maddi ve manevi olarak destek verdi.  Saray iktidarı belediyelerimize baskı uygularken, bağış kampanyalarında toplanan paralara el koyarken, iller bankasından gelen gelirlerini keserken, Tunç Soyer bu engellemelere rağmen İzmirliyi salgında kaderine terk etmedi. İzmir’de bugün seçim yapılsa AKP 31 Mart’ta aldığı yenilginin daha da ağırlaşacağını çok iyi biliyor. CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısı ve bunun genelde AKP’yi çöküşe götürdüğünün farkındalar. Bu çöküşün paniğiyle İzmirlinin, Türkiye’nin gerçek gündeminden uzak ve gerçeklikle ilgisi olmayan tartışmalar açmak derdindeler. AKP’nin bu çıkışları elbette ki İzmir’i de, Sayın Soyer’i de ve CHP’yi de yolundan döndüremez. Ama AKP yolun sonuna gelmiştir."