Ziyaretlerine, Ziraat Mühendisleri Odasından başlayan Bayır, Başkan Ferdan Çiftçi ve yöneticileri buluştu.

 

CHP İktidarında,  40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacaklarını belirten Bayır, ‘’Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile eşgüdüm halinde vereceğiz. Mera Yönetim Birlikleri’ni etkinleştirecek, ıslah edeceğimiz meraların amaç dışı kullanımına izin vermeyeceğiz. Meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız. Yerel tohumlarımızı geliştirecek ve üretim istasyonları kuracağız. Tarım Kanunu gereği milli gelirin % 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.’’ dedi. 

 

Rantın Önüne Geçeceğiz

Buradan Konak İlçe Örgütü ile birlikte, Mimarlar Odası’na geçerek seçim vaatlerini anlatan Bayır, ‘’Ulaşımdan enerji şebekelerine, yapılı çevredengünlükyaşama kadar her alanda teknoloji ve bilgiyi sistematik ve etkin kullanan akıllı kentler kuracağız. Ulaşımdan enerji şebekelerine, yapılı çevredengünlükyaşama kadar her alanda teknoloji ve bilgiyi sistematik ve etkin kullanan akıllı kentler kuracağız.Kamu arazilerinin kamu yararını gözetmeden ranta açılmasına engel olacağız.Bölge, havza ve kent-kır ölçeğinde bütünleşik planlama anlayışıgeliştireceğiz.Kentlerin risk, değer, yoksulluk, yoğunluk, siluet haritalarını hazırlayacağız. Tüm stratejik projelerin ve yatırım kararlarının bu haritalar gözetilerek planlanmasına özengöstereceğiz.'’ dedi.

 

Gelir Dağılımı Adaletsizliğini Hızla Ortadan Kaldıracağız

Bayır’ın son durağı ise, EGİAD (Ege Genç İşadamları Derneği) oldu. Toplantıda konuşan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, '‘Temel hak ve özgürlükler konusunda tüm siyasi partilerin aynı sayfada olması gerek. Siyasi teşkilatlar kendi gündemlerinde boğulmamalı. İş dünyasıyla daha çok dirsek temasında olunmalı ki, istenilen fayda ve atılım sağlanabilsin.'’ dedi. Demokrasi olmadan ekonominin düzelemeyeceğini vurgulayan Bayır ise, '‘Zengini daha zengin etmeye dayalı mevcut büyüme anlayışı yerine, hakça paylaşıma dayalı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışını getireceğiz. Yüksek Katma Değerli Büyüme ve İşletme Birliği programlarımız sayesinde, 5 yıl içinde 450 bin ek istihdam yaratacağız.  Sadece milli geliri değil, yurttaşlarımızınyaşam kalitesini ve mutluluğunu da arttıracağız. Üreten, çalışanyurttaşlarımızın emeklerinin karşılığını almasını sağlayarak, gelir dağılımıadaletsizliğini hızla ortadan kaldıracağız. Borçlandırmaya ve borçlatüketime dayanan ekonomik yapı yerine, yüksek gelire, tasarrufa ve üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız. Yatırım ortamını iyileştirerek, kamusal yatırımlar ve istihdamı artırarak işsizlik oranlarını hızla aşağıyaçekeceğiz. İlkel ve kirli sanayiye dayalı ekonomi yerine, yüksek katma değerüreten ve çevreye saygılı güçlü̈ bir ekonomi kuracağız. Enerjiyi akılcı kullanan, doğaylabarışık bir kalkınma ve refah programını benimseyeceğiz. Kamu alımlarında kadın girişimciler ve gençgirişimcilerin kurdukları firmalara destek amacıyla, % 10 - % 30 arasında ek maliyet avantajı sağlayacağız.KOBİ’lerimizin KDV alacaklarını ivedilikle ödeyeceğiz. KOBİ’lerimizin borç̧ sorununu çözmek ve takipten kurtarmak amacıyla bankacılık sektörü̈ ile birlikte bir kurtarma planı hazırlayacağız.'’ diyerek sözlerini bitirdi. (CHP Basın Bürosu)