EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı, cumartesi günü yapılacak olan 6'ncı Olağan Büyük Kongre için Ankara'ya gidecek. Partililer, 75 otobüs ile akşam saatlerinde İzmir'den yola çıkacak. İzmir'den kongreye 6 bin partilinin katılması bekleniyor.

 

AK Parti 6'ncı Olağan Büyük Kongresi, yarın (cumartesi) Ankara'da gerçekleştirilecek. Kongreye İzmir'den yoğun bir katılım sağlanacak. İzmir'den kongreye il ana kademe üyelerinin yanı sıra, gençlik kolları, kadın kolları da katılacak. Partililer, il ve ilçe teşkilatları önünden kaldırılacak otobüsler ile Ankara'ya gidecek. İzmir'den Ankara'ya harekete edecek ilk grup gençlik kolları olacak. Otobüslerle, bugün saat 17.00'de İzmir'den yola çıkan gençlik kolları üyelerinin, sabaha doğru Ankara'da olması planlanıyor. Ana kademe ve diğer partililer ise saat 21.00'de yola çıkacak. Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, bugün gün içerisinde Ankara'ya gidecek. İzmir'den kongreye 6 bin partilinin katılması bekleniyor.

GENÇLİK KOLLARI İDDİALI

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, kongreye özel, kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, il kadın ve gençlik kolları ile birlikte öncü grup olarak bugün Ankara'ya merkeze harekete edeceklerini belirtti. Kongre salonunda renkli pankart ve sloganlar ile teşkilatın farkını ortaya koyacaklarını söyleyen İnan, "Pankartlarımız ve sloganlarımız hazır. Sürprizlerimiz olacak. İki hafta boyunca çalıştık. Sadece biz, 1200 kişi ile gideceğiz. En yüksek katılımı gerçekleştireceğiz. En iddialı ekip İzmir'den yola çıkıyor" dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)