EGE MECLİSİ - İzmirde kongre sürecindeki AK Parti, bu kez Menderes ilçesinde sandık başına gitti. Kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine verdiği talep dosyasını, pazartesi günü Ankara’da ilgili bakanlıklara götürerek, sonucu kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

 

AK Parti'nin İzmir’de ilçe kongreleri pazar günü Menderes ile sürdü. Her iki ilçede de mevcut başkanlarla gerçekleştirilen kongrelere partililerin ilgilisi büyük oldu. Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 6. Olağan İlçe Kongresi'ne AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İl Başkanı Aydın Şengül, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Menderese Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve çok sayıda partili katılırken, kongrenin divan başkanlığını ise AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık yaptı. Kocabıyık, AK Parti’nin 16 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, "Türkiye bu süreçte özgüven kazandı, sessiz bir devrim yaşandı. Gerileme devri kapandı ve yükselme çağı başladı. Türkiye tarihi ile barıştı" dedi. Kocabıyık, millet ile devletin barıştığını, 'ceberrut' devletin millet için hizmet devletine dönüştüğünü öne sürerek, "Artık darbeler, entrikalar bu ülkede bir iktidar elde etme yönetim olmaktan çıktı. Ak Parti kazandığı bütün seçimleri demokratik yollardan ve millet iradesi ile kazandı" dedi.

 

"BENİM VATANDAŞIMI ÇAMUR VE HENDEĞE MAHKUM EDEMEZSİNİZ"

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise uzun süredir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelmelerine neden olan yol çalışmalarına değindi. Artık Menderes’in yapılan hizmetleri konuşmadığını söyleyen Soylu, ilçe halkının çukura çamura hendeğe mahkum eden Büyükşehir Belediyesi’nin bu hainliğini konuştuğunu ileri sürerek, "Böyle bir siyaset anlayışı olmaz. Benim vatandaşımı çamur ve hendeğe mahkum edemezsiniz. Nisan ayında çamurlu bir tek yol bırakmayacağız" diye konuştu. Partililerden birbirlerine kırılmamalarını isteyen Bülent Soylu, yaklaşan seçimleri hatırlatarak, "Safları daha sıkı tutacağız. Oy vermek yetmiyor can vermek lazım can. Canımızı ortaya koyarak mücadele etmeye yerelde ve genelde AK Parti bayrağını dalgalandırmaya var mıyız" dedi.

 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, tek terörist kalmayana kadar bu mücadeleye devam edeceklerini belirtti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da CHP’yi eleştirdi. Kaya, "Menderes’i Atatürk’ün çizgisinden HDP’nin çizgisine kayan CHP’ye teslim etmediğiniz için size teşekkür ederim" dedi.

 

PARTİLİLERE ‘ÇALIŞIN’ TALİMATI

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partilileri beklenti içine girerek siyaset yapmamaları konusunda uyardı. Şengül, "Vefa beklemeyin, kimseden takdir beklemeyin. Biz yerel seçimleri yapıyoruz, genel seçimleri yapıyoruz. Sanki biz belediye başkanı olacakmışız gibi koşturuyoruz. Seçilen arkadaşlarımıza da çok önemi görevler düşüyor. İhtiyacı olan bir kardeşimiz sizin ayağınıza gelmeyecek, siz onun ayağına gideceksiniz. Bizim siyaset anlayışımız bunu gerektirir. Kongrenin ardından geçmişte görev alan arkadaşlarımızı topluyor ve 2019 seçimlerine başlıyoruz" dedi. Menderes’te 187 sandığın bulunduğunu ifade eden Şengül, her sandık bölgesinde seçimlere kadar 4 ve ya 5 kez toplantı yapılmasını istedi. Şengül, geçen hafta kendisine İzmir’in onay bekleyen projelerinin dosyasını sunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nun dosyasını Ankara’da ilgli bakanlıklara ileteceğini belirterek, şöyle konuştu:

 

"Sizin şikayet ettiğiniz veya kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yaparsanız, sizin samimiyetinizi sorgularız. Siz yerelde iktidardasınız. Siz yerelde biz de genelde İzmir’e hizmet ediyoruz, hizmet etmek için beraber mücadele ediyoruz. Siz kendi yerel projelerinizin onaylanmadığını, geciktirildiğini söyleyerek bunu siyasi malzeme yapıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsunuz. Diğer tarafta  İzmir’de 7 ilçe belediyesi ile ilgili de bütün siyasi oyunları yapıyorsunuz. Siz 4 yıldır neredeydiniz? Bütün bu hizmetleri yapmak için 4 yıl neden beklediniz? Neden 7 belediyede seçime bir yıl kala bütün sokaklar kazıldı? Hani sizin samimiyetiniz? Dosyayı aldım. Bizimle ilgili talepleri okudum, pazartesi günü Ankara’ya gidiyorum 2 gün Ankara’dayız. Burada ilgili bakanlıklarla bir bir görüşüp gelip sonucu burada kamuoyu ile paylaşacağım. Biz kavgadan, çatışmadan yana değiliz. Siyasi kavgaya da girecek değiliz. Biz samimi bir şekilde İzmir’in biriken sorunlarını, ideolojik yapıdan çıkararak hizmet anlayışı ile nasıl çözeriz, buna bakacağız"

 

Konuşmaların ardından delegeler oylarını kullandı. Mevcut başkan Mehmet İmre, yeniden seçildi. AK Parti Karabağlar İlçe Kongresi'nde de mevcut başkan Kazım Erten güven tazeledi. (Umut KARAKOYUN/DHA)