İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, Buca Cezaevi arazisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı plan doğrultusunda yapılaşmaya açılmasına itiraz etti. CHP’liler, planların iptaline yönelik İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde dava açılması için dilekçe verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yıkılan Buca Cezaevi alanını yapılaşmaya açan imar planlarına itiraz etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde Güney kapısı önünde bir araya gelen CHP’liler, planlara yönelik itirazlarını açıkladı.
“Burası yeşil alan olacak”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, Buca Cezaevi alanının kamu yararına aykırı şekilde kullanılmasına karşı olduklarını söyleyerek “Bundan önce ‘O metro Buca’ya gelecek. Biz haklıyız. Hukuken hiçbir eksiğimiz yok’ dedik ve öyle oldu. ‘Asbest yüklü gemiyi İzmir’e sokmayacağız’ dedik ve bunu başardık. Çünkü haklıydık ve doğru bir şeyi savunuyorduk. O gemiyi geri gönderdik. Bütün İzmir halkı olarak, bütün İzmir bileşenleri olarak bunu başardık. Ve şimdi diyoruz ki ‘Buca Cezaevi alanı halkındır ve yeşil alan olacaktır.’ Oraya o inşaatı yapamayacaklar. Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz hukuken doğru yerdeyiz” dedi.
İzmirlilere mücadele çağrısı
Yurttaşlara mücadele çağrısında da bulunan Murat Aydın, şunları söyledi: “İzmir halkına şunu söylemek istiyoruz: ‘Bizim yanımızda olun. Birlikte hareket edelim.’ İzmir halkı ve CHP ranta izin vermeyecek. Çünkü hakkı, hukuku ve adaleti biz savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Buca Cezaevi arazisinin planlarına CHP’den itiraz
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü
70 yaşındaki kocasının kurşunlarıyla hasta yatağında can verdi
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'de evden atılan aile ormana sığındı
Manisa'da kocası tarafından tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti
Manisa'da karı-koca kazada hayatını kaybetti
İzmir’deki elektrik faciası davasında 30 sanığa hapis cezası
Manisa'da öğrenci ve akrabalarından öğretmene çirkin saldırı
İki gence mezar olan araç hurdaya döndü
İZBAN'da unutulan 40 bin TL sahibini bekliyor