Türkiye düşmanı Allahsız dinciler; İşin doğrusunu eğrisini bilmeden, ipek giymek haramdır. İsterseniz giymeyin, dediler. Ülkemizdeki ipek böcekçiliği ile ağırlıklı olarak Bursa’daki bu tekstil sanayinin kökünü kazıdılar.
İpek böceği, beslendiği yeşil dut yapraklarını dünyanın en güzel ve en kıymetli ipliğine çeviren ilahi bir hayvandır. İnsanlar, bu mübarek mahluku vermiş olduğu bu muhteşem iplik karşılığında sıcak suda haşlayarak öldürürler. Ölüsünü de atarlar.
Bu mübarek böcek, ipeği insanlar için hazırlar; çalışması bittiğinde hapis kaldığı kozasının bir ucunu delerek kanatlanıp uçup gider. Üç beş gün yaşamak için…  Bu çalışmasına karşılık Allah’ın kendisine verdiği kanatların zevkini ve uçma mükafatını kısa bir müddet için de olsa tatmak ister.
İşte insanlar ipek böceğinin bu cömertliğine rağmen gitmesine müsaade etmezler. Senin ipliğini alacağız seni de haşlayarak öldüreceğiz derler. Ve söylediklerini de yaparlar. Elde edecekleri ipek kesik olmasın diye, güzelim ipek böceğini haşlayarak öldürürler. Sonra da o ipek elbiseleriyle gurur duyarlar.
Böceği uçmuş kesik ipek “sadakor” ismini alır ki bu haram değildir. Kesik ipek olmasın diye böceğin haşlanması ile elde edilen ipekten yapılan giysiler haramdır. Sebebi de böceğin şekil değiştirip kelebek olarak uçmasına izin verilmeyip haşlanmasıdır. İpek elbiseler içinde dolaşmak haramdır, sözü buna dayanır. İslamiyet, böceğin uçup gitmesine izin verilmeden haşlanarak öldürülüyor diye ipeği haram etmiştir. Sadakor denilen ipekte böcek haşlanmaz kozasını kendiliğinden delip uçup gitmesine müsaade edilir. Bu yolla elde edilen iplikten elde edilen ipek haram olmaz.
Bu müthiş bir gerçek! Her zaman her şeyde olduğu gibi saklanır, haramdır denir geçilir.
Oysa İslamda her şeyin arkasında muhteşem bir incelik vardır.
Yüce Allah’ın lutfuyla, insan tenine temas ettiğinde mutluluk hissi veren tek kumaş sadakor ipektir.
Yurdumun nitelikli insanları; haydi kolları sıvayın. Ülkemizin her yöresinde kooperatifler yoluyla dutlukları çoğaltıp, buralardan bol miktarda sadakor koza elde edip, bu kozalardan da ipek iplik ve ipekli kumaşlar yoluyla dünya ya açılmaya ne dersiniz? Bu iş için biraz emek biraz da cesaret lazım bu da sizde bolca var!
Işık ve sevgiyle kalın!