Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri; bölgenin özgünlük, zenginlik ve çeşitliliğinin tarihi simgesi olan atalık tohumlarının sürekliliğini sağlamak amacıyla tohum ekimine başladı. Yazlık fideler için yapılan çalışmalarla ata tohumlarından 20 bin 520 patlıcan ve 19 bin 872 domates biberi ekildi. Ayrıca 12 bin 744 kapya biber, 19 bin 656 acı biber, 20 bin 304 çarliston ve 20 bin 520 topan patlıcan tohumu atımı tamamlandı.
Çimlenmeye başlayan atalık biber tohumları ise ekipler tarafından üretim seralarının içine taşınıyor.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye ekiplerinin çalışmalarıyla atalık tohumların sürekliliğini sağlama hedefinde olduklarını söylerken, “Geçmişten günümüze önemli mirasımız olan atalık tohumları korumak ve geleceğe aktarmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ekiplerimiz yürüttüğü çalışmalar kapsamında elde edilen fideleri her yıl olduğu gibi çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacağız. Bodrum Belediyesi olarak Bodrum’un tarımına, toprağına sahip çıkacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ilerleyen günlerde domates, salatalık, kavun, karpuz tohumu ekimini de gerçekleştirecek. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tohum Derneği iş birliğiyle 3 Mart Pazar günü Kumbahçe Mahallesi'nde Bodrum Tohum Takas Şenliği yapılacak.
Bodrum'da atalık tohum ekimi
Bodrum Belediyesi, tarımsal kalkınma çalışmaları kapsamında yazlık fideler için tohum ekiyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'deki silahlı kuyumcu soygunu kamerada
İZSİAD'da kadınların başarı hikayeleri ve toplumsal temsil konuşuldu
Bayram sabahı acı kaza, Manisalı genç hayatını kaybetti
İzmir'in tanzim satış mağazaları 21 şubeye ulaştı
Çanakkale Savaşlarının tarihimizdeki yeri
Refüje çarpıp karşı şeride geçen otomobil başka araca çarptı: 1 ölü
İzmir'in yüksek kesimlerine bayramda kar yağdı
Manisa’da sepetli motosiklet üzüm bağına uçtu: 1 ölü
İzmir'de sancılanan kadın dolmuşta doğum yaptı
Manisa'da bayram arifesinde feci kaza: 1 ölü, 1’i ağır 3 yaralı





