Ormancı türküsünün geçtiği Menteşe’nin Çaybükü Mahallesinin türküde geçen Gevenes ismine alması için Menteşe Belediye’sine Mahalle Muhtarlığı tarafından yapılan başvuru Meclisi İnceleme Komisyonunda kabul edildi.
1960 yılında Yatağan’da Muğla’nın Merkez ilçesi Menteşe ilçesine bağlanan, 1962 yılında da ismi Çaybükü olarak değiştirilen Ormancı Türküsünün yaşandığı Çaybükü Mahallesi tekrar orijinal ismi olan Gevenes ismi için Menteşe Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.
Mart ayı Menteşe Belediye Meclisine getirilen isim değişikliği oy birliği ile İnceleme Komisyonuna havale edilmişti. Menteşe Belediye Meclisi İnceleme Komisyonu isim değişikliğinin gerekçesinde 1946 yılında yaşanan olay sonrası kaleme alınan Ormancı Türküsünde ‘Gevenes’ isminin geçtiği ve mahalle sakinlerinin Gevenes ismini talep etmeleri nedeniyle Çaybükü isminin ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesine karar verdi.
Gevenes Mahalle Muhtarı Bilal Özsoy, “Köyümüz eskiden herkes tarafından Gevenes olarak biliniyordu. 1962 yılında bazı köylerin ismi değişiklik yapıldı. Ama bizim köyün Ormancı Türküsünün içindeki isim Gevenes. Diğer köylerden gelen vatandaşlar, misafirler, turistiler de Gevenes olarak biliyorlar. Ama resmiyetteki ismi Çaybükü olduğu için Çaybükü’ne geldiklerinde ‘Gevenes’e nereden gideriz’ diye adres soruyorlar. Türkü’de adı geçen isim hep Gevenes. Başkanımıza ve meclis üyelerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Menteşe Belediye Meclisinde Çaybükü isminin ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesine yönelik İnceleme Komisyonu raporu meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Oylamada oy birliği ile’Gevenes’ ismi kabul edildi.(İHA)
Çaybükü ismi Ormancı Türküsündeki gibi ‘Gevenes’ oldu
1962 yılında da ismi Çaybükü olarak değiştirilen Ormancı Türküsünün yaşandığı Çaybükü Mahallesi tekrar orijinal ismi olan Gevenes oldu.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de İZMAR marketlere büyük ilgi

İzmir’de Mart 2025'de en çok konut satılar ilçeler belli oldu

İzmir Körfezi'nde 4 büyüklüğünde deprem

İzmir’de aileler arasında kız alıp verme meselesi kanlı bitti

Kazada ağır yaralanan genç 8 günlük yaşam savaşını kaybetti

İzmir'de otoyol çıkışını kaçırıp geri gelen araca kamyon çarptı

İzmir’de devrilen traktörün altında kalan sürücü yaşamını yitirdi

Sürücüsü kalp krizi geçiren otomobil ağaca çarptı

İzmir'de kahvehanede silahlı kavga

Miras kavgası can aldı, ağabey kardeşi ve yengesini vurdu