Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından geçtiğimiz haftalarda devreye alınan Karareis Barajı'ndaki suyun içme suyu dağıtım şebekesine verilmesi üzerine Çeşme'deki zorunlu su kesintileri sona erdi.
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Çeşme'deki zorunlu kesintiler ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, Çeşme'de su ihtiyacını karşılayan Kutlu Aktaş Barajı'nda su rezervinin yüzde 5'in altına düşmesi sebebiyle bölgede uzun vadede suya erişimi güvence altına almak için 25 Temmuz itibarıyla belirlenen saatlerde zorunlu su kesintisi uygulanmasına geçildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü'nce devreye alınan Karareis İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde 2'nci aşama performans test işlemlerine başlanması ve tesis çıkış suyu kalitesinin mevzuat kapsamında uygunluğunun teyidi üzerine 23 Ağustos itibarıyla da içme suyu iletim sistemine verilmeye başlanmıştı. İdaremiz ekiplerince tesisten gelen suyun dezenfeksiyon ve basınç entegrasyon test işlemleri 24 Ağustos tarihinde sonuçlandırılarak ilçemizin içme suyu dağıtım şubesine verilmeye başlamıştır. Bu kapsamda 24 Ağustos saat 23.00 itibarıyla su kesintisi yapılmayıp, şebeke sisteminin dengelenmesi sağlanmış ve Çeşme ilçemizde zorunlu su kesintisi uygulanması sonlandırılmıştır."
1 Ağustos'tan bu yana Çeşme'de günlük 10 saatlik zorunlu kesintileri uygulanıyordu. DSİ Genel Müdürlüğünün 1,7 milyar lira yatırımla hayata geçirdiği Karareis Barajı ve Salman Barajı Ortak Deposu, İletim Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi 9 Ağustos'ta hizmete alınmıştı. (İHA)
Çeşme'deki su kesintileri sona erdi
Karareis Barajı'ndaki suyun içme suyu dağıtım şebekesine verilmesi üzerine Çeşme'deki zorunlu su kesintileri sona erdi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de köpeklerden kaçan kadın kazada hayatını kaybetti

Aile Şirketi Yönetmek!

İzmir'de planlı su kesintileri üç günde bire düşürüldü

Motosikletle gezmeye gelen karı-koca kazada hayatını kaybetti

Manisa'da kavun hasadı gerçekleşti

İzmir'de motosiklet sürücüsü çocuk hayatını kaybetti

Manisa'da traktör kazası can aldı!

İzmir Fuarı 94'üncü kez kapılarını açıyor

Manisa’da motosiklet araçla kafa kafaya çarpıştı:

Bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden taksi şoförü toprağa verildi