Manisa’nın Salihli ilçesi gerek kültürel altyapısıyla gerekse de organize sanayi bölgesiyle il olmaya aday bir kent haline geldi. 2014 yılında seçilen Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, bugüne kadar hayata geçirdikleri projeleri anlatarak “Salihli bu bölgenin pilot ve yıldızı bir ilçesi. İl olmaya adayız” dedi.
Manisa’nın Salihli ilçesi gerek tarihi değerleri, gerek doğası ve kültürel yapısıyla beraber bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Son dönemlerde Salihli Belediyesi tarafından hayata geçirilen organize sanayi bölgesiyle beraber işsizliğin sıfıra indiği ilçe pek çok ilde bulunmayan özellikleri bünyesinde barındırıyor. 2014 yılında belediye başkanı seçilen Zeki Kayda tarafından yürütülen projelerle birlikte ilçenin hem görünümü değişti hem de daha yaşanabilir bir hale geldi. Bölge ekonomisine de büyük katkılar sunan ilçe, il olmak için de aday.

“İl olmaya adayız”
İlçede doğalgazın kazandırılmasıyla birlikte organize sanayi bölgesinin de geliştiğini ve istihdam yönünden de büyük başarılar sağladıklarını söyleyen Kayda, “Şehrimize ve organize sanayimizde doğalgaz yoktu. Bu bizim için çok önemliydi. 2016 yılından önce girişimimiz oldu. Sayı olarak tutturamadık ancak yönetmelik değişikliği ile hem şehrimize hem organize sanayi bölgemize doğalgazı getirdik. Bugün organize sanayi bölgesinde biz ilanla işçi arıyoruz. İkinci etabı kamulaştırdık. 48 fabrikaya yer verdik. Bu fabrikalar yükseliyor. 4-5 tanesi de hizmete açıldı. Çevremizde de 450 bin nüfusa hizmet ediyoruz. Çevremizdeki ilçelere de burada hizmet ediyoruz. Bir sürü bekleyen yatırımcı var. Salihli’ye getiriyoruz. Salihli bu bölgenin pilot ve yıldızı bir ilçemiz. İl olmaya adayız. 100. yılda eğer yeni il olacaksa devletimizden, hükümetimizden bir tanesine de biz talibiz diyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)