EGE MECLİSİ - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu toplantısına konuk oldu. “Bugün işimiz ve ismimiz büyüdüyse bunu İzmir’in sağladığı imkânlara borçluyum” diyen Özgener, “Bu kente hizmet borcum var. Taşın altına elimi koymak için yola çıktım” dedi.

 

İZTO’da yönetim geçmişi olmadığını ifaden Özgener, “Bu benim için handikap değil, çünkü çok daha büyük kurumları yönettim. Fakat üyeler beni yeterince tanımıyor. Sırf ismim biliniyor diye oy isteyemem. Bu nedenle olabildiğince çok üyeye ulaşmak, kendimi ve projelerimi anlatmak için var gücümle çalışıyorum” diye konuştu. 

Türkiye İZTO’yu konuşmalı

Seçim sürecinde çalışmanın önemli olduğunu, ancak daha önemlisinin seçimden sonra başlayacağını kaydeden Özgener, “Kısmet olur da kazanırsak, ilk günden itibaren tüm çalışma planımız, projelerimiz hazır. İZTO üyelerinin bir değişime onay vermesi demek, benim için çok büyük sorumluluk demektir. Türkiye’nin en büyük odalarından biri olan İZTO’nun, çalışmalarıyla ülke çapında ses getirmesi gerekiyor, gündem olması gerekiyor. Bu görevler geçicidir. Odayı, örnek icraatlarıyla Türkiye’nin gündemine taşıyamazsam kendimi başarısız sayarım” dedi. 

 

Ortak akıl ve uzlaşı mesajı

“Değişim olmazsa gelecek doğru kurgulanamaz” mesajı veren Özgener, sözlerini şöyle tamamladı: “İZTO, bu kent için tüm STK’larla, kamuyla uyumlu çalışmalı. Uzlaşmacı olmalı. Eleştiriye açık olmalı. Kimseyle kavgalı olmamalı. İZTO Başkanı ve yönetimi, odayı, hem üyeleriyle hem de İzmir’in ekonomik dinamikleriyle birlikte, ortak akılla yönetmeli. Kimse bu şehrin sahibi değil. Hepimiz gelip geçiciyiz ve İzmir’e hizmet için çalışıyoruz. Dolayısıyla bu kent için el ele vermeli, güçbirliği yapmalıyız.” 

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, ziyaretinden dolayı Mahmut Özgener’e teşekkür etti ve başarı dileklerini sundu.