EGE MECLİSİ - Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, üye ziyaretleri kapsamında Serhat Yasin Uçan’ın yatırım yöneticisi olduğu emlak ve gayrimenkul danışmanlık firması BU İnvestment’in Balçova’daki merkezine ziyarette bulundu. TÜGİAD Ege Şube üyesi Serhat Yasin Uçan’ın özellikle Çeşme ve İzmir çevresindeki gayrimenkul ve emlak yatırımlarına dair yaptığı sunumundan sonra bir değerlendirme yapan TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, ihalesi ile gündeme gelen Çeşme Havaalanı’nın İzmir turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

 

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, üye ziyaretlerine devam ettiklerini söyleyerek, “Bu ay da dernek üyemiz Serhat Yasin Uçan’ın yatırım yöneticiliğini yaptığı BU İnvestment’i ziyaret ettik. Kendisinin yaptığı sunumda da gördük ki, başta Çeşme ve Urla olmak üzere İzmir çevresi büyük yatırım firmalarının ilgisini toplamış vaziyette. Bu kapsamda yakın zamanda ihalesi yapılacak olan Çeşme Havaalanı, başta Çeşme olmak üzere İzmir’in turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Umuyoruz ve diliyoruz ki sadece yazları işleyen bir havaalanı değil, kışın da kullanılan, havacılık eğitimleri ve faaliyetlerinin de yapıldığı çok yönlü bir havaalanına sahip oluruz” diye konuştu. Yavaş, özellikle İstanbul’dan İzmir’e beyaz yakalı göçü olduğunu ifade ederek, “Bu İzmir ekonomisi ve firmaları için bir şans. İzmir Türkiye’nin yükselen değeri durumunda. Şehircilik anlamında bu ilgiyi doğru göğüslemek, emlak ve gayrimenkul yatırımları İzmir’e gelirken, başta trafik olmak üzere şehrin altyapısını da buna göre dizayn etmek çok önemli” dedi.

 

65 bin tapu şehir dışına

TÜGİAD Ege Şube üyelerine bir sunum yapan BU İnvestment Yatırım Yöneticisi Serhat Yasin Uçan, “2017 yılında İzmir’de 65 bin tapu, başta İstanbul olmak üzere, şehir dışındaki alıcılar tarafından satın alındı.  Bu da basit bir hesapla İzmir’e 250 bin göç demek. Tabi bunların bir çoğu yatırım amaçlı. BU İnvestment olarak bizler de İzmir ve Çeşme’nin doğal yapısına uygun yatırımlar için yatırımcılara danışmanlık hizmeti veriyoruz. Emlak ve gayrimenkul anlamında doğru lokasyonlarda, doğru parsellerde yapılabilecek yatırımların neler olabileceği, yatırım yapılacak sektör için en doğru arazinin nerede bulunabileceği gibi özellikle İzmir dışından gelen büyük yatırımcılara hem danışmanlık hem de bu yatırımların hayata geçirilmesi sürecinde aracılık hizmeti sunuyoruz.” dedi.