EGE MECLİSİ - Buca Belediyesi iddiaya göre, Dicle Mahalles'inde bulunan bir yolu bir inşaat şirketine sattı. İnşaat firması da yolun ortasına bina yapmak için kepçelerle mahalleye girince vatandaşlar şaşkına döndü. Konuya AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Arslan el attı.

 

İddiaya konu olan olay Buca Dicle Mahallesi 872 sokakta meydana geldi. Sabah saatlerinde gürültüyle uyanan vatandaşlar evlerinin önünde yolu kazan kepçeyi görünce şok oldular. Tüm yolun kapanmasına sebep olan çalışmalara müdahale eden vatandaşların aldıkları cevap ise oldukça ilginçti. Yolun yerinin belediye tarafından değiştirildiğini belirten yetkililer buraya inşaat yapacaklarını söylediler. Sokaklarındaki evlerin yol, yolun ise ev olarak gösterilmesini hayretler içinde karşılayan mahalle sakinleri kendi evleri için bir  kamulaştırma yapılmadığını söylediler. 

Buca Belediyesi'ne başvuran vatandaşlar iddiaya göre bir cevap alamayınca AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan’dan yardım istediler.  Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen Arslan, görevlilerle ve mahalle sakinleriyle görüştükten sonra kazı çalışmalarının durdurulmasını istedi. Arslan, “Buca Belediyesi bir kez daha vatandaşları umursamaz bir tavırla yeni bir skandala imza atmaktadır. Kamulaştırma yapılmadan gerçekleşen imar değişikliğini fırsat bilenler vatandaşların üstüne inşaat dikmeye çalışıyorlar. İşi tersinden yaparak oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Burada önce kamulaştırma yapılmalı, vatandaşlarımızın evleri boşaltmaları beklenmeli ardından  alt yapı problemleri çözülmeli. Ancak şu an burada yaşananlar dünyanın hiç bir yerinde karşılaşabileceğimiz bir durum değil. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Tüm hukuki süreç boyunca hemşehrilerimizin yanında olacağız. Bucalıların haklarını savunmak bizim görevimiz” dedi. (AK Parti Basın Bürosu)